elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Facebook Stajı vs Google Stajı

Alanlarının iki devi olan Facebook ve Google’a baktığımızda yaptıkları işler, ortaya koydukları projeler ile başa baş bir çekişme içerisindeler. Peki ya bu iki devin stajerlerine verdikleri değerler, sağladıkları imkanlar nasıl? Sizler için Facebook ve Google’ın staj ortamını, imkanlarını bu yazımızda inceledik…



A- A+
23.11.2014 tarihli yazı 13762 kez okunmuştur.
İnternet devleri Google ve Facebook teknoloji sektöründe stajerlerine en çok imrenilen staj imkankanlarını sağlayan iki şirket. Google’ın misyonuna bakacak olursak , dünyadaki bilgileri organize etmek ve evrensel olarak erişilebilir ve kullanışlı kılmak diyebiliriz. Facebook ise dünyayı daha açık ve bağlantılı hale getirmeye çalışıyor.
 


Şirket primlerini inceleyecek olursak iki dev şirket de stajerlerinin yemek masraflarını karşılıyor. Google bedava android cihazları verirken, facebook bedava iphone ve laptop veriyor. Google'da masaj servisi varken, Facebook'ta fazla mesaiye kalmanız işten bile değil. Google başlangıç seviyesinde spor imkanları sunarken, Facebook ise video-oyunu günleri düzenliyor.

Google stajerlerini dans kurslarına gönderirken, Facebook bebek parası olarak 4000 dolar hibe verebiliyor. Verdikleri maaşlar bakımından oldukça yakın olan iki devden, Google aylık 6,432 dolar Facebook ise  aylık 6,225 dolar veriyor. Yıllık olarak ortalama 76.000 dolar bir geliriniz olmuş oluyor..

 



►İlginizi Çekebilir: Yurtdışında Staj İmkanları

 
Meşhur Mülakat Soruları
 
Google’ ın sorularına bakacak olursak; 'San Francisco’nun içine kaç balon sığar?' ve 'Bir merdivenden çıkıyorsunuz. Her serefinde 1 basamak yada 2 basamak çıkabilirsiniz. Kaç farklı seçenek kullanarak bu merdiveni çıkabilirsiniz?' gibi sorularla karşılaşıyoruz.
 
Facebook’un sorularına bakacak olursak; 'Bir rus gangster sizi kaçırdı. Bir altıpatların içine sadece ardışık olarak iki tane mermi koydu, döndürdü ve senin kafanı hedef alarak ateş etti. Click. Sen hala hayattasın. Sonra gangster sana sordu, hazneyi döndürüp ateş etmemi mi istersin yoksa şimdi tetiği çekmemi mi? Her iki seçenekte de, senin vurulma olasılığın nedir?' veya 'Kanalizasyon kapağı niye yuvarlaktır?' gibi sorularla karşılaşıyoruz.
 


Bu mülakatlar sırasında söylememeniz gereken iki şey olduğu belirtiliyor. Birincisi 'Herşey için Google kullanıyorum.' İkincisi ise 'Zamanımın çoğunu facebookta geçiriyorum.'

Bu iki devin ziyaretçilerine bakacak olursak bugüne kadar Google’a Barrack Obama, Lady Gaga, Tina Fey, Lenny Kravitz, Keith Urban gitmiş. Facebook’a  Barrak Obama, Madonna, Condoleezza Rice, Katy Perry, Mc Hammer, Kanye West gitmiş bulunuyor.

 


Bu kıyaslamaların ışığında bakacak olursak eğer Google veya Facebook hangisi olacağı farketmez, tartşmasız hayatınızın en önemli staj deneyimlerinden birisi olacağı kesin.



KAYNAK:

Socialtimes.com
Samet Metin Karaman Samet Metin Karaman Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.