elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Gizli Enerji Maliyetlerini Hager ile Keşfedin

Enerjisi maliyetleri günümüzde en yüksek gider kalemlerinin başında geliyor. Bireysel veya ticari kullanımlarda bu maliyetler her kesimi oldukça zorluyor. Hager geliştirdiği akıllı, sağlıklı ve geleceğe yönelik çözümler ile enerji giderlerini en aza indirmeyi hedefliyor



A- A+
14.04.2022 tarihli yazı 8512 kez okunmuştur.
Günümüzde en az maliyetli enerjinin verimli kullanım sonucu tasarruf edilen enerji olduğu kabul ediliyor. Enerji verimliliğinin artırılması, ek olarak yeni enerji kaynaklarının devreye sokulması için yapılacak yatırımlardan çok daha ekonomik oluyor. Tasarruf edilerek kazanılabilecek enerjiyi üretmek için çok daha pahalı yatırımlara ve çok daha uzun zamana ihtiyaç duyulurken, enerji tasarrufu sayesinde ise daha çabuk ve ekonomik enerji elde edilebiliyor.



 
Bir işletmenin ya da tüketicinin ne kadar enerji tükettiğini görmek için belirli noktalara kurulan ölçüm cihazları ile ölçülen parametreleri bir yazılım ortamında kullanıcıya raporluyor.

Bu şekilde kullanıcı gizli maliyetlerini keşfediyor. Bu aşamadan sonra tüketim zamanları ayarlanarak ya da yeni nesil enerji tasarrufu yapan cihazlarla değiştirilerek enerji maliyetleri minimize ediliyor.


► İlginizi Çekebilir: Enerji Verimliliği Çözümleri | Hager Türkiye
 




Hager tarafından geliştirilen ve tek dokunuşla enerji tasarrufu sağlayan otomasyon sistemleri sayesinde enerji potansiyeli çok daha verimli şekilde kullanılıyor. Hager’in akıllı ürünleri ile kullanıcılar hem bütçelerine katkı sağlıyor hem de karbon ayak izini azaltıyor.

Hager geliştirdiği akıllı, sağlıklı ve geleceğe yönelik çözümler ile enerji giderlerini en aza indiriyor. Bunu sağlarken ilk olarak bir işletmenin ya da tüketicinin ne kadar enerji tükettiğini görmek için belirli noktalara ölçüm cihazları yerleştiriyor. Elektrik hattına bağlanan ölçüm cihazları ile ölçülen parametreler bir yazılım ortamında kullanıcının kendi maliyet analizlerini görecek şekilde raporlanıyor. Bu şekilde de kullanıcı gizli maliyetlerini keşfediyor. Bu aşamadan sonra ise tüketim zamanları ayarlanarak ya da yeni nesil enerji tasarrufu yapan cihazlarla değiştirilerek enerji maliyetleri minimize ediliyor.



 

Gereği kadar enerji kullanımı


Hager tarafından geliştirilen akıllı cihazlar, gün içerisindeki enerji tüketimini rahatlıkla kontrol ediyor ve enerjiyi en çok tüketen cihazları denetliyor. Enerji tüketimini ihtiyaç olan her alanda görüntüleyerek gerekli kadarını kullanıyor. Bu sayede de enerji potansiyeli daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılmış oluyor.



 

Enerjiden maksimum düzeyde tasarruf


Değişen iklim koşulları da enerji tasarrufunun önemini öne çıkarıyor. Özellikle ekolojik dengedeki değişimin etkileri, günden güne daha fazla hissediliyor. Fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmak için enerji tüketiminin sınırlanması ve binaların küresel yaşam döngüsü maliyetinin azaltılması gerekiyor. Bu anlamda da Hager, enerji tasarrufu alanında ciddi çalışmalar yürütüyor. Enerji tasarrufuna uygun çözümler, aydınlatmanın yönlendirilmesini ve kişi sayısına göre aydınlatma kullanımını kontrol etmeyi sağlayan ürünleri ile Hager gün ışığından daha iyi yararlanmayı mümkün kılıyor. Bu sayede de enerjiden maksimum düzeyde tasarruf sağlanmış oluyor.

İlginizi Çekebilir: Hager ile Konfor ve Tasarruf Çok Kolay



Kaynak:




      


 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar