elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Geleceğin Çiftçileri Robotlar mı Olacak?

Çiftçilik işlerinde kullanılmak üzere ABD’de geliştirilen robotlar sayesinde su ve insan emeğinden tasarruf edilecek. Ayrıca bu robotlar ile kurulan çiftliklerin yaygınlaşmasıyla insanlar sebze ve meyveleri daha taze olarak tüketebilecek.



A- A+
11.10.2018 tarihli yazı 5448 kez okunmuştur.
Iron Ox, San Fransisco'nun 40 km güneyindeki San Carlos’ta 8000 metrekarelik depoda ilk robot çiftliğini kurdu. Iron Ox şirketinin kurucusu Brandon Alexander daha önce hem çiftçi hem de Google mühendisi olarak çalışmış birisi olarak endüstriyel tarımda köklü bir değişim yapacağını düşünüyor.
 
 

Alexander’ın Angus adını verdiği çiftçi robot yaklaşık 450 kg ağırlığında olup, 360 kg ağırlığa ulaşan sebze paletlerini tek başına taşıyabiliyor. Robot, zararlı böcek ve hastalık belirtilerini tespit edebiliyor. Aynı zamanda geleneksel yönteme göre su tasarrufu da sağlayabiliyor.


İlginizi Çekebilir: Yarasa Robot Geliştirildi

Alexander’ın CNBC’ye verdiği bir demeçte, çiftlikten markete ortalama 3219 km seyahat eden ürünlerin tüketiciye bir haftada ulaştığını dolayısı ile taze olmadıklarını söyledi. Ancak yeni robot çiftlikler sayesinde marketlere daha taze sebze ve meyveler ulaşabilecek.
 
 
San Carlos deposu Iron Ox’in geleceğe yönelik hedeflerini gerçekleştirmek için hazırlandı ve şirket aydınlatma yerine çoğunlukla doğal güneş ışığından yararlanan seralar kurmayı planlıyor. Şirket, bu sene için ürünleri satın almak isteyen restoranlarla anlaştı. Önümüzdeki yıl süpermarketlere de satış yapması bekleniyor.


Kaynak:

Apnews
Futurism



İlgün Fatma Türkyılmaz İlgün Fatma Türkyılmaz Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.