Çiftçi Robot |
SwagBot
Endüstriyel robotların geliştirilmesiyle tarlalarda ve hayvancılıkta da robotların kullanılabilmesi artık çok uzak bir durum değil. Çiftçilerin işlerini kolaylaştırabilmesi için gereken tüm analiz ve işlevleri gerçekleştiren uzaktan kontrollü ya da otomatik sisteme sahip robotun Ar-Ge sürecini sizler için inceledik.
11.08.2016 tarihli yazı 5533 kez okunmuştur.
Çiftçilerin gerçekleştirdiği birçok görevi robotların yapabilecek olması günümüzde şaşırtıcı bir durum değil. Verimi artırmak için yabani otların kaldırılması gibi birçok işlevde bu robotlar kullanılabilirler. Avustralya’da araştırmacılar insan gücünün daha üzerinde zor arazi şartları için dayanıklı robotlar geliştirilmekte. Tarımsal robotların ilk üretiminden bu yana Sydney Üniversitesi Tarla Robotik’te çalışmalar yürütmekte. Robotik ve Akıllı sistemler Profesörü Salah Sukkariehbaşkanlığında yürütülen çalışmalarda, otomatik tarımın gelişmesi hedefleniyor. Meyve bahçelerinde devriye gezebilen, belirli bir alanda sınıflandırma ve analiz gerçekleştirmesi hedefleniyor.
En son geliştirilen SwagBot isimli robot her türlü arazide hareket edebilecek,ortam şartlarını inceleyebilmek için gerekli etkileşimlerde bulanabilecek şekilde tasarlanmıştır. Çok yönlü, 4 tekerlekten çekiş sağlayabilen elektrikli robot her türlü arazi şartlarına dayanabilecek şekilde üretilmiş ve hatta römork taşıma kapasitesi bulunmakta. Swagbot hayvanları belirli bir alanda tutmak için çobanlık görevini de üstlenebilmekte. Şu ana kadar SwagBot sadece uzaktan kontrol edilebilmekte. Robotik merkezde teknik memur olan Mark Calleija New Atlas’a yaptığı açıklamalarda önümüzdeki çalışmaların, robot üzerinde tümleşik olarak görev yapabilecek birçok sensörün ekleneceği ve bunlar için gerekli olan yazılımların üretilmesi için sürdürüldüğünü belirtiyor.
Örneğin; lazer görüş sistemiyle alanın haritasını çıkarıp bu sayede hareket edebileceği yollar belirleyebilecek. Kızılötesi görüş sistemiyle alanın ısısını belirleyebilecek. Kısaca en basit lazer ve kızıl ötesi görüş sistemleriyle gerekli birçok bilgiyi elde edebilir hale geliyor. Bunların üzerine nem ve toprak analizi yapabilen sensörlerin eklenmesiyle birçok verilere sahip olan bir robot olabileceğini belirtiyor Calleija.
SwagBot’un geliştirilmesi için planlanan süre üç yıllık iken şuanda birinci yılında olduğunu belirten ekip yakın zamanda saha çalışmalarına ve testlere başlayacağını belirtiyor.
SwagBot'un testini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.
Kaynak:
►newatlas.com
YORUMLAR
ANKET
-
Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
-
2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
-
Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
-
Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
-
Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
-
Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
-
En İyi 5 Tıbbi Robot
-
Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
-
Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
-
İlginç Robotlar Serisi
-
Siemens Kaçak Akım Koruma Cihazları | RCD, RCCB
-
Siemens 3WL açık tip güç şalterleri ACB
-
Siemens 7KM PAC3100, 3200, 4200 Ölçüm Cihazları Teknik Özellikler
-
Konvertör için SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 2
-
Kurulum ve bağlantı - SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 1
-
Sigma Elektrik Tanıtım Videosu
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
K400 K630 Tip Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Yardımcı Kontak Takılması
-
Sigma Elektrik Tanıtım Filmi
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.