Dünya'nın En Büyük Yüzen Güneş Enerji Santrali Japonya'da Kuruluyor
Japon elektronik şirketi Kyocera şimdiye kadarki en büyük yüzen güneş elektriği santralini kurmak için çalışmalara başladığını açıkladı. Ayrıntılar haberimizde.
02.02.2016 tarihli yazı 11122 kez okunmuştur.
Yüzen İlk Güneş Enerji Santrali Değil
Sınırlı tarım arazilerinin kullanılmasının önüne geçerek baraj ve göllerin üzerine güneş enerji santrali kurma fikri özellikle Japonya gibi arazi açısından sınırlı ülkeler için önemlidir. Bu konsept aslında yeni değil. İlk olarak 2006'da Fransa'da Ciel et Terre firması tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha sonra 2007'de de bir şarap üreticisi tarafından akarsu üzerine kendi enerjisini üretebilecek küçük bir güneş enerji sistemi kurulmuştur.
Kyocera şirketi de Japonya'da Kobe şehri yakınlarında üç büyük akarsu üzerine kurulmuş güneş enerji santraline sahip. Şimdi ise Tokyo yakınlarındaki Chiba'da dünyanın en büyük yüzen güneş santralini kurmaya başlayacaklarını duyurdular.
18 Futbol Sahası Büyüklüğünde Olacak
Şehir merkezinden 75 kilometre uzakta bulunan Chiba'da bulunan Yakamura Barajı üzerine inşa edilecek tesis, 13,7 megawattlık bir güce sahip olacak. Firmanın dördüncü yüzen güneş paneli olacak olan sistem, 51.000 fotovoltaik güneş ünitesi içerecek ve 180.000 m² (18 futbol sahası büyüklüğünde) olacak. Dev tesis toplam 4,790 evin enerji ihtiyacını karşılayabilecek yeterlilikte olmasının yanı sıra 8,170 tonluk karbondioksit salınımının da önüne geçecek. Bu da 19,000 varil petrol tüketimiyle doğaya salınan karbondioksit miktarına denk gelmektedir. Üretilecek elektrik ise Tokyo Electric Power Company (TEPCO) tarafından satın alınacak.
Suyun Kalitesine Zarar Vermeyecek
Kyocera, yüzen güneş sistemlerinin kullanımı alanındaki ünüyle bilinen uzman firma Ciel et Terre ile beraber çalıştıklarını belirtti. Fransız ekip, panellerin kurulacağı platformu metalsiz, tamamıyla geri dönüştürülebilir malzemeler kullanarak üretiyor. Yüksek yoğunluklu polietilen materyalinden güç alan platform aynı zamanda korozyona ve ultraviyole güneş ısınlarına da oldukça dayanıklı. Fransız firma Ciel et Terre, yüzen güneş sistemlerinin suyun kalitesine olumsuz yönde herhangi bir etkisinin olmadığını da ayrıca ekledi. Yüzen güneş enerjisi tesisleriyle birlikte Japonya'da bolca bulunan su yüzeylerini verimli bir şekilde kullanmayı hedefleyen dünyanın en büyük yüzen güneş enerji santralinin Mart 2018'de tamamlanması bekleniyor.
Kaynak:
►spectrum.ieee
Yazar: Anıl Gül
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
- Güneş Enerji Santrallerinde Yıldırımdan Korunma ve Topraklama
- Megger Türkiye Ofisi
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.