Drone ile Posta Teslimatı
Drone’lar hayatımızın her alanına girmeye devam ediyor. Akıllı pota kutularının da kullanılmasıyla drone’lar ile posta teslimatına yönelik olan projeleri sizler için inceledik.
04.11.2016 tarihli yazı 3936 kez okunmuştur.
Hiç kuşkusuz herbir evin veya binanın bir posta kutusu vardır. Postacı gelen paketleri o kutulara bırakır. Çok sık kullanılan droneları, birçok firma da posta teslimatlarında kullanıyor. Paketleri bırakması ve korunması adına akıllı posta kutusu projesi tasarlandı. Bu projenin iki hedefi var. Bunlardan birincisi akılı ev sistemlerinde maliyeti düşürmek, ikincisi ise akıllı paket teslimatında konum doğruluğunu artırmaktır. Prototipi yapılan projede radyo frekanslı doğrulama sistemi kullanılmıştır. Projede yer alan diğer cihazlar ise; Arduino Yun, yüksek frekanslı (13.56 MHZ) RFID okuyucu, kamera, hareket sensörü ve wi-fi modülüdür. Ek olarak RFID anahtarı kullanılmıştır.
Bir drone için en büyük zorluklardan biri doğru hedefe varmaktır. Tek başına bir GPS ile sadece enlem ve boylam bilgisine göre işlem yapıldığı için konum doğruluğu eksik olabiliyor. Ek bir çözüm ile bu sorun giderilebilir. Drone üzerinde bulunan kameralar ile görüntü işleme teknikleri kullanılarak daha kesin çözümler oluşturulabilir. Posta kutusu üzerinde bulunan RFID etiket sistemi ile doğru posta kutusunu tespitte kolaylık sağlayabilir.
Akıllı sistem projeleri geliştirilerek her türlü şeklide uyarlanabilir. Drone paket dağıtma sistemi daha yaygınlaşmadığı için akıllı posta kutusu daha çabuk yaygınlaşabilir. Akıllı ev sistemlerinde posta ve paketlerin korunmasını için gerçekleştirilmiş projeye değinelim.
Her kutu için özel hazırlanan RFID etiketi kullanılarak yetkili kişinin kutuyu açabilir, yabancı bir kişinin hareket sensörü ile tespit edilip kamera ile resmi çekilir. Kullanıcıya bu resim bir mail halinde iletilir. Belirli bir mesafe aralığı olan sistemde ev sahibi veya postacı ID’sı sisteme girilerek doğruluk tespiti yapılır.
Kaynak:
►spectrum.ieee.org
YORUMLAR
ANKET
-
Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
-
2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
-
Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
-
Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
-
Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
-
Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
-
En İyi 5 Tıbbi Robot
-
Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
-
Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
-
İlginç Robotlar Serisi
-
Siemens Kaçak Akım Koruma Cihazları | RCD, RCCB
-
Siemens 3WL açık tip güç şalterleri ACB
-
Siemens 7KM PAC3100, 3200, 4200 Ölçüm Cihazları Teknik Özellikler
-
Konvertör için SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 2
-
Kurulum ve bağlantı - SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 1
-
Sigma Elektrik Tanıtım Videosu
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
K400 K630 Tip Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Yardımcı Kontak Takılması
-
Sigma Elektrik Tanıtım Filmi
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.