elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Beyinden Beyine İlk İletişim 5000 Mil Uzaklıktaki İki İnsan Arasında Gerçekleşti

İnsanların konuşmadan da anlaşabileceğini hiç hayal ettiniz mi? Bazı sözler konuşmadan da anlaşılabilir. Bahsettiğimiz söz 5000 mil uzaklıktaki iki katılımcı arasında çevrimiçi, konuşma ve yazma olmaksızın gerçekleştirilen ilk diyaloğa dayanarak artık doğrulanabilir. Detaylar haberimizde.



A- A+
24.10.2014 tarihli yazı 10282 kez okunmuştur.
Bazı sözler konuşulmadan da anlaşılır. Bu söz; 5000 mil uzaklıktaki iki katılımcı arasında çevrimiçi, konuşmaksızın ve yazmaksızın gerçekleştirilen ilk diyaloğa dayanarak artık doğrulanabilir. "hola" ve "ciao" kelimeleri bu şekilde Hindistan'dan Fransa'ya gönderildi.
 




►İlginizi Çekebilir : Beyin İnceleme Yöntemleri


Bu eşsiz çalışma robotik mühendisleri ve nörobilim adamları tarafından yürütüldü. Harvard Üniversitesi Nöroloji Profesörü Alvaro Pascual: "Biz iki insan arasında, birinin düşüncesini doğrudan diğerine enjekte edip bu şekilde büyük fiziksel uzaklıkları yok eden yeni bir iletişim yolu bulup bulamayacağımızı öğrenmek istedik. Bir yolu elbette internet. Bizim sorumuz ise konuşma ve yazmayı aşıp Hindistan ve Fransa gibi uzak iki ülke arasında direk beyinden beyine iletişimi gerçekleştirebilir miyiz oldu"

 



"Kablosuz EEG ve Robotlaştırılmış TMS'yi içeren hassas nöroteknolojiyi kullanarak konuşmadan ve yazmadan direk olarak bir düşünceyi bir insandan diğerine aktarabilmeyi başardık. Bu insan iletişiminde son derece önemli bir adım ancak bu kadar uzak mesafeden bunu başarabilmek bu iletişimin gelişiminde çok daha büyük bir önem teşkil ediyor. Aynı zamanda bu çalışmalar geleneksel dil odaklı iletişimin farklı bir yolla geliştirilmesinin uygulanabilirliğini de gösteriyor."
 
 


Diğer benzer çalışmalardan farkı bir insan beyni ile bir bilgisayar asında iletişim sağlamalarıdır. Bu özel araştırmada mesaj alıcısı bir insandı. Proje için 28-50 yaşları arasında 4 sağlıklı gönüllü katıldı. Gönüllülerden biri mesajın beyinden bilgisayara, diğer üçü ise bilgisayardan beyine ulaşımında görev aldı.

Takım EEG'yi kullanarak iki kelimeyi ikili koda çevirmeyi başardı ve daha sonra kodları eposta ile Fransa'ya yolladı. Orada mesaj tamamen aynı şekilde beyin simülasyonu aracılığıyla alıcının beynine iletildi. Alıcılar çevresel görüşlerinde ışık çakmaları gibi şeyler algıladıklarını belirtti.

İletişim kurmak için konuşma ve yazmaya ihtiyacımızın olmadığı bir gelecek ne kadar uzakta merak ediyoruz.



Kaynak:

►wonderfulengineering.com
 
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.