elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

DARPA Yapay Anı Üretebilen ve Anı Silebilen Beyin Çipi Geliştirdi

DARPA (ABD Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı), zihin programlama konusunda lazer, ilaç uygulamalarından sonra daha önce yaşanmamış bir anıyı hafızaya yerleştirebilen ya da mevcut bir anıyı silebilen spesifik bir hafıza oluşturma amaçlı bir beyin çipi ürettiğini duyurdu.



A- A+
22.06.2014 tarihli yazı 8608 kez okunmuştur.
Beyin ve işlevleri hakkında yapılan araştırmaların yoğunlaştığı bu yüzyılın birçok kesim tarafından insan beyni yüzyılı olduğu kabul ediliyor. İnsan beyni üzerine yürütülen sayısız proje ve ortaya çıkan bulgular bilim dünyasını şaşırtmayı her defasında başarıyor. DARPA, geçtiğimiz günlerde hafıza üzerinde oynayabilme imkanı sunan protez mantığında çalışan özel bir beyin çipi geliştirdiğini duyurdu.
 


 


DARPA’nın duyurduğu buluşun kullanımı ve uygulama alanı hakkında fikir yürütmek için henüz erken. Ancak buluşun hem korkutucu hem de sinirbilim dünyasında faydalı olacağı söylenebilir. Bir kesim bilim adamının insan zihninin daha iyi çalışması için manipüle edilebileceğini ve anksiyete, depresyon gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılabileceğini söylese de sinirbilimci Joseph LeDoux’ın açıklamaları aksi yönde. Dugan’a göre teknolojiye yön veren ‘korkusuz canavarlar’ın yaratılması ve  etik etkilerinin de dahil olduğu bir dizi olumsuz sonuç doğurabilir. Eski DARPA yöneticilerinden Regina Dugan, teknoloji devlerinin insan vücudunun tüm noktalarına sinyal gönderebilen ve günlük olarak alınan ilaç mantığında çalışan mikroçipler üzerinde çalıştığını belirtti.
 


Kimliklendirme, yer tespiti, zihin okuma gibi bir çok amaca hitap eden insan beyni projelerine eklenen DARPA’nın bu çipi, filmlerde işlenen fantastik konular arasından çıkıp içinde bulunduğumuz yüzyılın garip ve kabul edilmesi zor gerçekleri arasına katılabilir.



Kaynak:

► globalresearch.ca

 

Nevra Aydın Nevra Aydın Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.