elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Japon Firması SCHAFT’tan İki Ayaklı Robot

Robotların hayatımızdaki yeri arttıkça yeni teknolojilerle de tanışma fırsatı yakalıyoruz. “Japonlar yapıyor” dedirten SCHAFT firması, geçtiğimiz günlerde iki ayaklı robotlarını görücüye çıkardı. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
10.04.2016 tarihli yazı 6992 kez okunmuştur.
Japonya’nın başkenti olan Tokyo’da devam etmekte olan “New Economic Summit (NEST)” adındaki bir zirvedeki katılımcılardan birisi SCHAFT firmasıydı. Daha önce DARPA robot yarışlarından da adını duyduğumuz bu firma yine iyi bir projeyle kendinden söz ettirmeye devam ediyor.
 



İlginizi Çekebilir: Yıkılmayan Robot | Google Atlas


Yazının sonunda paylaştığımız videoda da göreceğiniz gibi bu robot, kolayca merdivenleri çıkıp inebiliyor. 60 kilogramlık bir yük taşıma kapasitesine sahip olan robotun aynı zamanda dengede kalma kabiliyeti çok yüksek. Ayağının altına yuvarlak bir cisim koyulduğunda kolayca kendini dengede tutup düşmesini engelliyor. Aynı zamanda ayağının altına vakum yerleştirilen bu robot, temizlik de yapabiliyor.
 


Henüz isim koyulmayan bu robotlardan gelecek için umut vaad ediyor. Güç tüketiminin düşük ve hareket kabiliyetinin üst düzeyde olması bu robotun en büyük artıları olarak gösteriliyor. Henüz hakkında çok şey bilinmeyen bu robotlar, bakalım gelecekte bizlere neler sunacaklar.
 


Kaynak:

Popsci
Spectrum

Burcu YELİS Burcu YELİS Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.