elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Özyeğin Üniversitesi Öğrencileri'nden Büyük Başarı

Özyeğin Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu ekip, ABD Savunma Bakanlığı İleri Askeri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından düzenlenen küresel bir yarışmada geliştirdikleri fikirle, University of Missouri’ de yaptıkları final sunumunda "Best Commercial Potential" Ödülü’ne layık bulundu.



A- A+
06.11.2015 tarihli yazı 9299 kez okunmuştur.
Özyeğin Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Şevket Umut Yürüker (Takım lideri), Taha Çakmak, Ahmet Mete Muslu ve Mehmet Beyhatun’dan oluşan; mentorluğunu ise doktora öğrencisi Enes Tamdoğan ile Özyeğin Üniversitesi Makina Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Arık’ın yürüttüğü proje, DARPA REV-Con Yarışması’nda “Best Commercial Potential” ödülünü kazandı.



Daha önce ABD’den 3500 Dolarlık araştırma desteği de kazanan proje, ekip tarafından yaklaşık 1 yıl önce başlatılan çalışmalar sonucunda küresel yarışmanın 2 fazını da başarıyla geçerek University of Missouri’de final sunumunu ve dizaynın demonstrasyonunu yapmaya davet edildi. Bu fazda da takıma 4000 Dolar ödül verildi.



ÖzÜ Ekibi, ABD Savunma Bakanlığı İleri Askeri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından askeri uygulamalara yönelik, yeni nesil ısı iletim sistemleri geliştirmek üzere düzenlenen küresel yarışmaya inovatif konseptler öngören ve bilgisayar modelleri yardımıyla dizaynlarını geliştirdikleri analizleri de içeren yepyeni bir fikirle katıldı. “Savunma sanayiinde elektronik sistemlerin soğutulması için kullanılacak ileri teknoloji, yüksek ısıl performanslı ve uygulanabilir bir termal konnektörün geliştirilmesi”ni amaçlayan yarışma, Dünya’daki bütün üniversitelere açık olarak internetten ilan edildi. Elemeler sonucunda son 5 takıma yapılan çağrılar neticesindeki sunumlar, ABD savunma sanayii devlerinden Lockheed Martin, Ratheon, BOEING ve GE gibi dev şirketlerin yanında ABD Savunma Sanayi Müsteşarlığı (DARPA)’dan da üst düzey yöneticilerin katılımıyla gerçekleşti.


►İlginizi Çekebilir: Dünyayı Değiştirecek 10 DARPA Projesi
 

Aselsan A.Ş. ile Akım Metal A.Ş.’den de üretim destekleri alan ÖzÜ Ekibi’nin mentoru Doç. Dr. Mehmet Arık konuyla ilgili olarak; “Savunma sanayii için çığır açabilecek teknolojik araştırmaları ABD’ de DARPA yürütüyor. Ülkemizde de bu tür çalışmaların yapılıyor olmasından ve ÖzÜ Ekibi olarak geliştirdiğimiz teknoloji ile katıldığımız böyle küresel bir sunumda, bu ödülü almaya hak kazanmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sevgili öğrencimiz Şevket Umut Yürüker’in liderliği ve takım ruhu ile arkadaşlarının çalışması, global bir başarıyı gerçekleştirmemizi sağladı. Arkadaşlarımızın fikirlerinin patent başvuruları ÖzÜ Teknoloji Transfer Ofisi aracılığıyla yakın zamanda yapılacaktır. Ayrıca lokal endüstrimizin de ekibimize üretim desteği vermiş olması bizim için önemli. Çalışmalarımızı hedeflediğimiz şekilde başarıyla sonuçlandırarak uluslararası prestijimize çarpan etkiler yapıp, gelecek yıllarda bu tür çalışmalara ÖzÜ olarak ev sahibi olmak isteriz,” diye konuştu.

►İlginizi Çekebilir: GE'li Türk Mühendisten LED Ampul




Kaynak:

Özyeğin Üniversitesi Kurumsal İletişim



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.