elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

DARPA’nın Yeni Projesiyle ABD Askerleri Cyborg’a Dönüşüyor

Birçok bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz cyborglar gerçek mi oluyor? Bu proje ile yarı insan-makine askerler ortaya çıkması sağlanabilir. Ayrıntılar yazımızda.



A- A+
28.01.2016 tarihli yazı 7706 kez okunmuştur.
ABD ordusunu, doğrudan bilgisayarlara beyinleri bağlayarak cyborg askerler haline döndürmeye çalışıyor. Bu da Amerikada'ki bilim insanlarını yoğun bir şekilde bu işi yapabilecek implantlar üzerinde çalıştırıyor. Beyin-makine arayüzünün yürütücülüğünü yapan Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından geliştirilmekte olan sinir bağı, “İnsan beyni ve modern elektronik arasındaki kanalı açmak.” sözüyle kolları sıvamış durumda.




Bu proje ile yarı insan-makine askerler ortaya çıkması sağlanabilir.

 

DARPA araştırmacıları, beyin-makine arayüzünü oluşturmak için ilk kez çalışmadı ancak önceki sürümleri sınırlı işlevsellik sağladı. Ajansın yeni Sinir Sistemi Mühendisliği (NESD) araştırma programının amacı, bir anda milyonlarca on binlerce beyin nöron etkileşimi artırmak için tasarım yapma ve bunları gerçekleştirmek.




NESD program yöneticisi Phillip Alvelda, “Bugün beyin-bilgisayar arayüzü sistemleri en iyi iki süper bilgisayarlar gibi birbirleriyle konuşmak için eski 300 baudluk modemleri bile kullanarak çalışacak” dedi. “Bizim araçlarımız gerçekten insan beyni ve modern elektronik arasındaki kanalı açmayı mümkün kılacak.”

Yeni Beyin İmplantları Yolda


DARPA, beyine 1 veya 2 santimetre küplük bir alanla arka arkaya yığılmış beşlik diziler şeklinde bir implant yapma kararını açıkladı.



İmplant elektrokimyasal sinyalleri, dijital iletişim alanında kullanılan birler ve sıfırlar ile beyin sapı tarafından gönderilen verilere dönüştürerek sinirsel bir arayüz oluştaracak. Potansiyel taşıyan bu sistem uygulamaları, beynine harici dijital işitsel ya da görsel bilgi veren bir takım işitme veya görme iyileştirilmesi yer alıyor. Ancak bunlar yapılmadan önce DARPA, sentetik biyoloji, nöroloji ,düşük güç elektroniği ve tıbbi cihaz üretim konularında daha çok ilerlenmesi gerektiğini söyledi. Bakalım ileride bizleri neler bekliyor.

 
►İlginizi Çekebilir: DARPA'dan İşlemci Rekoru | 1 Terahertz


Kaynak:
newsweek


Ömer Faruk GÜMÜŞ Ömer Faruk GÜMÜŞ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.