elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Almanya Hidrojen Ağı Kuruyor

Almanya'nın en büyük enerji şirketi RWE , petrol şirketi BP, kimyasal madde üreticisi Evonik ve gaz şebekesi operatörleriyle birlikte ülkenin halka açık ilk hidrojen dağıtım şebekesinin inşasının yapılacağını açıklandı.Şirketler, Lingen'den Gelsenkirchen'e yeşil hidrojen üretimi için 130 km uzunluğunda, halka açık bir ağ geliştirmek amacıyla bir niyet mektubu imzaladılar. 100 MW’lık elektrolizörün üretiminin 2022 yılı sonuna kadar başlaması planlanıyor.



A- A+
20.03.2020 tarihli yazı 7208 kez okunmuştur.
Proje, “GET H2 Nukleus” olarak adlandırılıyor. RWE tarafından planlanan ve 100 megawatt (MW) kapasiteye sahip olması öngörülen Get H2 pilot tesisinin adına, BP, Evonik, Nowega, OGE ve RWE Generation, “GET H2 Nukleus” projesini imzaladı. 
 
Proje ortakları, “Projenin amacı yeşil hidrojen üretmektir. Yenilenebilir enerji gücünü hidrojene dönüştürmek ve endüstri ve diğer sektörlerde karbonsuz bir enerji kaynağı olarak kullanmaktır. Açık deniz rüzgarının uzun vadeli yeşil hidrojen üretiminde ve projede kesin bir rol oynayacaktır. Projenin kullandığı elektrik, mevcut bir menşe teminat şeması ile belgelenecektir. Genel olarak hidrojen ve özellikle yeşil hidrojen, CO2 emisyonlarını azaltma hedeflerine ulaşılmasına önemli bir katkıda bulunabilir. Bunun temel gereksinimlerinden biri serbestçe erişilebilen bir altyapının oluşturulmasıdır. Aşağı Saksonya'daki Lingen'de, kuzeyden gelen deniz rüzgarından da elektrik dağıtan bir ızgara düğümü seçtik. Üç büyük kuzey-güney güzergahından birinde yer alıyor. ” dedi.
 
 
Lingen'de üretilecek yeşil hidrojen, RWE Generation'a ait 100 MW'lık bir elektrolizör kullanılacaktır. Hidrojen daha sonra Lingen, Marl ve Gelsenkirchen'deki endüstriyel müşterilere ve rafinerilere, esas olarak %100 hidrojene dönüştürülecek olan iletim sistemi operatörleri Nowega ve OGE tarafından işletilen mevcut gaz boru hatları kullanılarak taşınacaktır. Bazıları Evonik tarafından inşa edilen yeni bir ağ kullanılarak iletilecektir.

Proje ortakları, “Hidrojen şebekesine erişim, hali hazırda elektrik şebekeleri ve gaz şebekelerinde olduğu gibi tüm jeneratörlere, tüccarlara veya tüketicilere ayrımcı olmayan bir şekilde açık olacak. Bu proje, diğer hidrojen projelerinin hızlı ve güvenilir entegrasyonunu sağlayacaktır.” dedi. 
 
 
► İlginizi Çekebilir: Geleceğin Yakıtı | Hidrojen Enerjisi
 
Rafineriler ve kimyasal tesisler üretim süreçlerinde zaten büyük miktarlarda hidrojen kullanılmaktadır ve yeşil hidrojene geçerek karbon emisyonlarını önemli ölçüde azaltılacaktır. Mevcut gaz altyapısına dayalı hidrojen altyapısının oluşturulması, müşteriler için arz güvenliğini garanti edilecektir.

Yeşil hidrojen, ulaşım veya endüstri uygulamalarında emisyon içermeyen enerji temini için uygun bir çözüm sağladığı için, enerji geçişinin en zor zorluklarından bazılarına bir çözüm olarak görülmektedir. Alman hükümeti merakla beklenen bir hidrojen stratejisi üzerinde çalışıyor. Dönüşüm sürecinde çok fazla enerji kaybolduğu ve daha verimli alternatifler bulunduğundan hidrojenin ısıtma için yakıt olarak kullanılmasına yönelik hükümleri de kaldırdığı bildirildi.

Proje ortakları, ekonomik olarak uygulanabilir ve siyasi koşulların doğru olması şartıyla yeşil hidrojen üretiminin ve müşterilere arzın 2022 yılının sonunda başlamasının planlandığını açıkladı.
 
 
Yazar: Fatmanur ARSLAN

KAYNAK:


► rechargenews.com
► cleanenergywire.org

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.