elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yenilikler Farklı Bakış Açılarından Doğar! |
YTÜ İşletme Kulübü

Yıldız İşletme Kulübü, gelenekselleşen CV’ni Güncelle etkinliğinin Davutpaşa ayağını 2-3 Aralık tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Elektrik-Elektronik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Etkinlikte Yıldızlı öğrencilerin yanı sıra farklı üniversitelerden de yoğun katılım görüldü.



A- A+
13.12.2013 tarihli yazı 6033 kez okunmuştur.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İşletme Kulübü kariyer basamaklarında adım atılması konusunda CV’ni Güncelle etkinliği ile tüm gençlere kariyer gelişim fırsatı sunuyor! Yıldız İşletme Kulübü, gelenekselleşen CV’ni Güncelle etkinliğinin Davutpaşa ayağını 2-3 Aralık tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Elektrik-Elektronik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Etkinlikte Yıldızlı öğrencilerin yanı sıra farklı üniversitelerden de yoğun katılım görüldü.
 
Yıldız İşletme Kulübü 15.yıl Tanıtım filmi

İlk günün ilk oturumunda “CV Hazırlama ve Mülakat” konu başlığıyla Samsung İnsan Kaynakları Müdürü Beyza Korçak vardı. Öğrencilere etkileyici bir CV’nin nasıl oluşturulması gerektiği hakkında bilgi veren Korçak, Samsung’un Türkiye serüveninden bahsetti. Beyza Korçak, zamanlama, ilk izlenim, beden dili, şirket ve pozisyona olan ilgi, genel tavır, iletişim becerileri ve olumlu düşüncenin işe alım yöneticilerinin mülakatta en çok dikkat ettiği hususlar olduğunun altını çizdi. Ayrıca yeni üniversite mezunlarının CV’lerinde belirttiği kulüp çalışmalarının onları bir adım önde kıldığına dikkatleri çekti.
 

Etkinliğin ikinci oturumunda Nasuh Mahruki öğrencilerleydi.”İnsan bir potansiyeldir.” diyen Mahruki insanı sadece yaptığıyla değil, yapma kapasitesine sahip olduğuyla değerlendirmek gerektiği üzerine durdu. 25 yıllık aktif spor hayatında yaşadıklarından bahsederken video gösterileriyle öğrencilerin ilgi dolu bakışlarını üzerine topladı. Başarısının temel kuralının doğru yaklaşım ve yöntemlerden geçtiğini, özgüvenin ve asla pes etmemenin önemini kendi hayatından örnekler vererek açıkladı ve sözlerine şunları ekledi: “Değişim, dönüşüm ve gelişim ile kendinizi tanıyarak şartlandırmalarınızdan kurtulun. Siz özgürsünüz, diğer herkes gibi!”
 

CV’ni Güncelle Davutpaşa’nın üçüncü oturumuna Uluslararası Pazarlama ve Marka Yaratma başlığıyla Anadolu Efes Global Pazarlama Müdürü Selda Çelik katıldı. Sunumuna kendi kariyer hayatından kısa bir kesitle başlayan Selda Çelik, iş hayatında ne istediğini bilmenin önemi üzerine vurgu yaptı. Daha sonra Anadolu Efes’in kuruluş hikayesi ile konuşmasına devam etti. Çelik, Efes markasının pazardaki yerinden, uluslar arası markaların ilginç serüvenlerinden bahsetti. 1976 yılında kurulan Anadolu Efes’in dünya pazarında rakiplerine oranla kısa bir sürede yükselişi üzerine dikkatleri çekti. Etkinlik sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Çelik, İşletme Kulübü ailesine davetlerinden dolayı teşekkür etmeyi ihmal etmedi.
 
 

İlk gün son oturumunda Garanti Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı İnceleme Müfettişi Ersin Erdoğmuş vardı. Erdoğmuş bankacılıkta teftiş ve denetimin üzerine dikkatleri çekti. Garanti Bankası’nın bu konular üzerinde işleyişinden bahseden Ersin Erdoğmuş konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı. İkinci günün ilk oturumunda Henkel İşe Alım ve Eğitim Uzmanı Begüm Nalcı vardı. Henkel’i tanıtarak sunumuna başlayan Nalcı, Henkel Innovation Challange 7 yarışmasından bahsedip katılım için herkesi yüreklendirdi. Yaratıcılığın, analitik düşünmenin, iletişim ve sunum yeteneğinin ve ekip çalışmasının önemini vurgulayıp staj ve iş başvurusu yapmak isteyenler için bu özelliklerin gerekli olduğunu vurguladı. Aynı zamanda mülakat aşamasıyla ilgili de küçük ipuçları vererek konuşmasını sonlandırdı.
 

Etkinliğin ikinci oturumda Global Bir Marka İnşa Ediyoruz başlığıyla LC Waikiki Uluslararası Mağazacılık Genel Müdürü Yenal Gökdemir vardı. Şirketin 1988’den bugüne nasıl değiştiğini anlatıp 71 ilde 500’e yakın mağazalarının bulunduğundan ve çalışan kişi sayısının fazlalığından bahsederek zaman içinde ne kadar yol aldıkları hakkında sunumunu sürdürdü. “Çalışanların birbirlerine birçok şey katıp herkesin öğrenmeye ve öğretmeye istekli olması şirketin büyümesindeki en büyük dişlidir.” diyerek ekip çalışması üzerine dikkatleri çekmiş oldu.
 
İlginizi Çekebilir : WWW ZİRVESİ'13 | YTÜ İşletme Kulübü
 
Caner Tunaman CV’ni Güncelle Davutpaşa’nın son gününün üçüncü oturumunda öğrencilerle buluştu. Türkiye’yi yurt dışında oldukça başarılı bir şekilde temsil eden ODTÜ İşletme mezunu olan Toraman, başarılarla dolu özgeçmişinden ve yaşadığı önemli deneyimlerinden bahsetti. “Hadiselere olduğu gibi bakmayın. Asıl inovasyon farklı bakış açılarından çıkar.” diyerek bakış açısını geniş tutmanın gerekliliğinin altını çizmiş oldu. Tam bir Türkiye aşığı olan Toraman “Türkiye’miz kalkınıyor. Herkes kendine sormalıdır ki ben bugün ülkeme ne verebilirim? Hepimiz ekonomiyi kalkındırmak için elimizden geleni yapmalıyız. Gençliğimizi ve dinamizmimizi korumalıyız.” diyerek öğrencilere öğütlerde bulundu. Katılan tüm öğrencilere eğitim hayatında başarılar dileyerek konuşmasını sonlandıran Tunaman, samimi sohbetiyle öğrencileri kendine hayran bıraktı.
 

CV’ni Güncelle Davutpaşa kapanışını bir söyleşiyle yaptı. Samet Güzel etkinliğin son oturumunda katılımcı öğrenciler ile buluştu. Konuşmaya kendisini tanıtarak başlayan Samet Güzel aldığı eğitimlerden, Fenerbahçe Spor Kulübü ile tanışma öyküsünden bahsetti. Güzel’in söyleşisi soru-cevap şeklinde devam etti. Tercümanlık konusundaki deneyimlerini ve dil eğitimi hakkında bilgiler veren Samet Güzel Fenerbahçe eski takım kaptanı Alexandro de Souza ve Fenerbahçe ile ilgili merak edilen soruları içtenlikle cevaplandırdı. Konuşmasının devamında gelecekte yapmayı planladığı işlerden bahsetti. Fenerbahçe Spor Kulübü’nde yaşadığı anıları esprili bir şekilde anlatan Samet Güzel, söyleşi sonunda sevenleri ile fotoğraf çekilmeyi ihmal etmedi.
 
 
Emre ARSLAN Emre ARSLAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.