elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İTÜRO 2014 |
İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü

Türkiye’nin en saygın robotik organizasyonlarından biri olan uluslararası düzeydeki İTÜRO 2014’te yarışmalarına kattığı iki yeni kategori ve ilgi çekici panel, seminer, söyleşileriyle tüm robotik ve teknoloji severleri 10- 11- 12 Nisan 2014 tarihlerinde ağırlamaya hazırlanıyor.



A- A+
01.04.2014 tarihli yazı 10301 kez okunmuştur.
İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından 10-11-12 Nisan 2014’te, İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde sekizincisi düzenlenecek olan İTÜ Robot Olimpiyatları, robotik alanında çalışma yapmakta olan öğrencileri, akademisyenleri ve endüstri temsilcilerini bir araya getirmeyi hedefliyor. 

Geçtiğimiz yıllarda yurt içi ve yurt dışından bine yakın yarışmacı ve on binin üzerinde bir katılımcı kitlesine ev sahipliği yapan etkinlik, organizasyonu uluslar arası bir boyuta taşıdı.

 
Basın Yayın Sponsoru






 
 
►İlginizi Çekebilir: Türkiye'deki Robot Yarışmaları


Her yıl Türkiye’nin dört bir yanından binlerce lise ve üniversite öğrencisinin katıldığı İTÜRO kapsamında bu yıl yarışmalarla eş zamanlı olarak robotik ve kontrol bilimi gibi alanlarda seminerler, söyleşiler, paneller ve sergiler düzenlenecek.

Bu yıl İTÜRO Ekibi, 2007’den bu yana yarışmalar arasında yer alan Mini Sumo Kategorisi’ni kaldırarak, katılımcılarına görsel zevki yüksek yeni yarışmalar sunmak amacıyla Basketbol ve Renk Seçen Kategorileri’ni ekledi.

 

 
►İlginizi Çekebilir: Çizgi İzleyen Robot Yapımı


Robotlar Çizgi İzleyen, Mikro Sumo, Basketbol, Süpürge, Yangın Söndüren, Merdiven Çıkan, Labirent, Renk Seçen, Kendini Dengeleyen, Top Taşıma, Renk Seçen ve Serbest Kategori olmak üzere 11 farklı kategori de yarışacaklar. Aynı zamanda katılımcılar Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde kurulan masalarda robotlarını sergileme fırsatı bulacaklar.

İTÜRO 2014 'e yurtdışından Péter Fankhauser, Michael Neunert Dünya’nın en hızlı ballbotunu, robot Rezero’yu İTÜRO katılımcıları için sergileyecek ve sunacaklar. Ayrıca Prof. Dr. Okyay Kaynak “21. Yüzyılda Robotik Semineri” ile, Prof. Dr Fatoş Yarman Vural ise “ Yapay Zeka, Doğal Zeka ve Ortak Zeka Semineri” ile İTÜRO katılımcılarıyla buluşacak..
 

►Son başvuru tarihi: 4 Nisan
 
►Etkinlik tarihleri: 10- 11- 12 Nisan
 
►Etkinlik yeri: İTÜ Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel K. M.

 
Yarışmaya İTÜRO Web Sayfası üzerinden başvuru yapabilirsiniz.
 
Mustafa Alper Balım Mustafa Alper Balım Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.