elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hidrofobik T-Shirt İle Hep Kuru Kalın

Artık üzerinize sıvı döküldüğünde telaşa kapılmanıza gerek kalmayacak. Kickstarter projelerinden, Hidrofobik Teknoloji üretilen bu kumaş sıvıyı üzerine sindirmeden akmasını sağlıyor. Peki bu "Özel T-shirt"ün özellikleri neler? Fiyatı ne kadar? Detaylar haberimizde.



A- A+
30.12.2013 tarihli yazı 13732 kez okunmuştur.
Giyinmek insanlar için hayati bir faaliyettir. Arkadaş toplantılarında, özel görüşmelerde giyimimize daha da önem veririz. Ama bu kadar özenmişsek en olmadık aksilik gelir bizi bulur. Belki bir çay ya da vişne suyu birinin çarpmasıyla, sakarlığımızla gelir üstümüze dökülüverir. Bütün gün daha ortasında şimdiden berbat oldu değil mi?
 



Şekil 1: Kumaş mikroskobik düzeyde elyaflara bağlanmış nanoteknolojik üretim ürünüdür.

İşte burada yeni teknoloji üretimleri devreye giriyor. Çoğu buluşta adını sıkça duyduğumuz Kickstarter sıvıları iten hidrofobik silis olarak isimlendirilen bir kumaş üretti. Aslında hidrofobik teknolojisi çok yeni değil. Ama bu tişörtün sizi özel hissettireceği muhakkak. Videoyu izlediğiniz zaman gerçekten bu muhteşem kumaşa hak vereceksiniz. Sıvıyı tişörtün üzerine döktüğünüzde normal zeminde akar gibi kayıp gidiyor.



Şekil 2:  Duşuru itibariyle cesur bir görünüm veriyor. Renkler konusunda son karar şimdilik siyah ve beyaz.


 İlginizi Çekebilir : Kickstarter'dan Çıkan En Büyük Projeler


 
Kumaş, silikon dioksit olarak bilinen bir hidrofobik silis ile dokunmuş. Kickstarter bu üretime "Hidrofobik Nanoteknoloji ile Kendini Temizleyen Giyim" adını verdi. Daha öncede bu tarz haberleri çok duyduk okuduk. Örneğin özel bir sprey ile de bunu yapabilmek mümkün. Ama spreylerin malesef kanser yapma riski var. Başka bir örnek ise kumaşın özel bir maddeyle kaplanması da olabilir. Ama bu da pek muhteşem bir çözüm değil gibi görünüyor. Kickstarter bu nedenle kanser gibi endişelerin bu projede yersiz olduğunu ifade ediyor.

 


Şekil 3: Normal ve Hidrofobik tişörtteki farkı açıkça gösteren bir fotoğraf.

 
 
Tabi böyle uzaktan izlemekle, giyip hissetmek bizim açımızdan çok önemli bir faktör. Takım tişörtün 80 kez yıkanabileceği ve ultra yumuşak bir yapıya sahip olduğu ifade ediliyor. Kickstarter tişörtün gelecek yıl 40$'dan itibaren satışa başlamayı planlıyor. Proje zaten finanse olarak da gayet iyi, hidrofobik giyim galiba hayatımıza çok da uzakta değil...

 


Kaynak:

Popular Science
Geek
Gizmodo

 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.