elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Geliştiriciler için Çok Faydalı Olabilecek Chrome Uzantıları

Çoğunluğumuz Google Chrome’u detaylı bir şekilde bildiğimizi sanırız. Genellikle tarayıcıdan arama yapmışızdır veya web sitelerine giriş için kullanmışızdır. Peki Chrome ile yapabileceklerimiz sadece bunlar mıdır? Eğer sizde bu özellikleri merak ediyorsanız gelin bu uzantıları bu yazımızda inceleyelim.



A- A+
28.12.2019 tarihli yazı 11811 kez okunmuştur.

Chrome uzantılarımı nasıl görebilirim?

Chrome, hangi Chrome uzantılarını yüklediğinizi görmeyi kolaylaştıran bir yol sunar. Chrome'u açmanız ve tarayıcı ekranının sağındaki üç noktaya tıklamanız yeterlidir. Bu işlemi yaptıktan sonra "Diğer Araçlar" kısmına ve ardından "Uzantılar" seçeneğine tıklamanız gerekir.

"Uzantılar" seçeneğine tıkladıktan sonra burada Chrome uzantılarınızı kolayca görüntüleyip yönetebilirsiniz. Seçenekler, uzantıları kaldırma, devre dışı bırakma, site verilerini okuma ve değiştirme, bozulmaları düzeltme ve daha birçok seçenek için izin verme gibi şeyleri içerir. Daha ayrıntılı bilgiler için Chrome'un Uzantı Yardım Sayfasını inceleyebilirsiniz.
 

 

Chrome Uzantıları Mobilde Çalışıyor mu?


Bunun cevabı evet ve hayır. Akıllı cihazınızın işletim sistemine bağlıdır. Android kullanıcıları için çoğu Chrome eklentisi, tıpkı masaüstündeki gibi sorunsuz çalışmaktadır. Masaüstü tarayıcılarınızda bulunan Chrome uzantılarınızı görmek için hesabınıza giriş yapmalısınız ve senkronizasyonun etkin olduğundan emin olmalısınız. Ancak, tüm Chrome uzantılarının mobil cihazda çalışmayacağını unutmayın.


Chrome'a ​​Uzantı Nasıl Eklenir?


Chrome'a ​​yeni uzantı aramak ve eklemek inanılmaz derecede kolay bir işlemdir. Yüklemek için Chrome'un Web Mağazasını ziyaret edebilirsiniz. Bir uzantıyı etkinleştirmeye karar vermeden önce uzantı incelemelerini inceleyip daha sonra etkinleştirebilirsiniz. Böylece uzantının size yardımcı olup olmayacağına karar verebilirsiniz. İstediğiniz uzantıyı arayın ve "Ekle" seçeneğine tıklayın. Buradan gerisini  Chrome halledecek ve kurulum sürecinde size yardım edecektir.Eğer kurulum sürecinde bir sorun çıkarsa veya Chrome eklentisi yüklemesiyle ilgili daha ayrıntılı talimatlara ihtiyacınız olursa, Chrome'un eklenti destek sayfasına göz atın.

 

Geliştiriciler için En İyi Chrome Uzantıları Nelerdir?


İşte her geliştiricinin yaşamında ihtiyaç duyacağı harika Chrome uzantıları:
 

1. Chrome'un Web Geliştiricisi


Chrome'un Web Geliştirici uzantısı geliştiriciler için harika bir küçük araçtır.Kurulumunu yaptıktan sonra , size sunulan harika araçlarla küçük bir araç çubuğu ekler. Bu araçlar geliştiricilerin yanı sıra programcılar için de kullanışlı olabilir. Uzantılar, standart Chrome web sitesi denetçisinden çok daha fazlasını yapmanıza olanak sağlar. Örneğin, bir düğmeyi tıklatarak öğelere kolayca anahat ekleyebilir, cetvelleri görüntüleyebilir, bir sayfada bozuk görüntüleri bulabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.
 

2.CSSViewer


CSSViewer her geliştiricinin ihtiyaç duyduğu başka bir harika Chrome uzantısıdır. Kurulup etkinleştirildikten sonra, gözlerinizin önünde önemli CSS tabanlı bilgiler sağlayabilen bir panel sunar.Bir web sayfasının bir bölümünü kaydırarak hızlı bir şekilde aşağıdaki CSS özellik bilgilerini görüntüleyebilirsiniz.


Yazı tipi

Metin

Renk

Arka fon

Konumlandırma Etkileri

Bu özellikler, siz projelerinizi analiz ederken size zaman kazandıracaktır.


3. actiTIME
 

Bir projedeki verimli zamanınızı takip etmek, herhangi bir geliştirici için inanılmaz derecede önemlidir. Bu uzantı kurulduktan sonra, geliştiricilerin çalışma saatlerini doğrudan web tarayıcıdan ve Jira gibi diğer web uygulamalarından izlemelerine yardımcı olmaktadır. Bu uzantı , dünyadaki birçok geliştirici firma ve çalışanlar arasında oldukça popülerdir. actiTIME, planlamaları analiz etmek,projelerin ilerleyişini ve karlılığını kontrol etmek için size oldukça fayda sağlayacaktır.
 

            
  İlginizi Çekebilir: Yandex.Browser ile İnternet Tarayıcısı Savaşları

 
4. IE Tab

 

Projenizi Internet Explorer'da manuel olarak test etme zorluğunu yaşamak istemiyorsanız, bu uzantı tam olarak size yararlı olacak şeydir. IE6, IE7, IE8 veya IE9 dahil olmak üzere çeşitli IE sürümlerini tek bir yerde sunmaktadır. Bu uzanıtıyı kurduktan sonra, projelerinizi farklı platformlarda test ederken tarayıcılar arasında ileri geri geçiş yaparak zaman kazanabilirsiniz.IE Tab şu anda sadece Windows işletim sisteminde kullanılabilir. RESTful API'ler ile çok çalışıyorsanız, JSONView Chrome uzantısını indirip kurabilirsiniz. JSON'da ham kodu okumak acı verici ve yorucu olabilir.JSONView,ham kodu ağaç görünümüne dönüştürerek analiz eder ve problemi çözmeyi kolaylaştır.

 


İlginizi Çekebilir: İnternet Tüm Dünyada Kesilir mi ve Kesilirse Neler Olur?


5. LambdaTest


LambdaTest Chrome uzantısı, geliştiriciler için bir diğer harika olan araçlardan biridir. Ekran görüntüsü almayı genellikle çoğu kişi bilmez ve bilgisayarlarda ekran görüntüsü almak uzun bir iştir. Bu uzantı, tek bir tıklamayla doğrudan tarayıcıdan farklı masaüstü ve mobil tarayıcılarda web sayfalarının tam sayfa ekran görüntülerini almanızı sağlar. Geliştiricilerin, web sayfalarının ve web sitelerinin uyumluluk testlerini hızlı bir şekilde izlemelerine kolaylık sağlamak amacıyla ekran görüntüleri derleyip kaydeder.
 


İlginizi Çekebilir: Raspberry Pi Kurulumu Nasıl Yapılır?

 

6. f19N Obtrusive Live Test


Bu uzantı, geliştiricilerin, SEO ve web performansı gibi önceden uygulamaları üzerinde tüm sayfalarını kolayca test etmelerini sağlar. Kurulup ayarlandıktan sonra, uzantı bir sitenin veya sayfanın performansıyla ilgili size doğrudan görsel geribildirim sağlar. Sayfa yükleme ve işleme döngüleri esnasında tarayıcıda neler olduğuna dair gerekli bilgiler edinebilirsiniz.
 


 
Kaynak

 
interestingengineering


Yazar: Pelin Turan

 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar