elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ElektrikPort Sektör Günleri Gaziantep ve Fırat Üniversiteleri'nde Gerçekleştirildi

ElektrikPort, Gaziantep Üniversitesi’nde Bilart Öğrenci Kulübü ve Fırat Üniversitesi’nde Febitek Öğrenci Kulübü ile birlikte düzenlediği Sektör Günleri’nde, Üniversite & Sanayi iş birliğini güçlendirmeye devam ediyor. Her iki üniversitenin de Mühendislik Fakülteleri’nde gerçekleştirilen Sektör Günleri'ne, faaliyet gösterdikleri sektörlerin öncü firmalarından; 2M KABLO, EAE Elektrik ve TESCOM’un değerli yöneticileri katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte firma yetkilileri bulundukları sektörler hakkında bilgiler verirken, KariyerPort oturumunda öğrenciler merak ettikleri soruların cevaplarını buldular.



A- A+
14.04.2015 tarihli yazı 8138 kez okunmuştur.
7 Nisan 2015’de düzenlenen etkinliğe 2M KABLO firmasından İş Geliştirme Mühendisi Sn. Sercan ÇAKAROĞLU, EAE Elektrik firmasından Pazarlama Müdürü Sn. Ender DEMİRAY ve TESCOM firmasından Bayi Koordinatörü Sn. Hakan BULAÇ katıldı.



Etkinlik öncesinde Üniversitelerin ilgili bölümlerinden akademisyenler ile toplantı yapılarak mevcut eğitim müfredatı, laboratuvar imkanları ve bu konuların geliştirilmeleri üzerine görüş alışverişi yapıldı. Bu toplantılara Gaziantep Üniversitesi’nde Dekan Prof. Dr. Mustafa Bayram, Prof. Dr. Savaş Uçkun ve Y.Doç Dr. Nurdal Watsuji katıldı. Fırat Üniversitesi’nde ise Yazılım Müh. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asaf Varol, Doç. Dr. Resul Daş, Doç. Dr. Engin Avcı, Yrd. Doç. Dr. Murat Karabatak ve febitek Akademik Danışmanı  Arş.Gör. Nurhayat Varol katıldı. Toplantının ardından akademisyen ve öğrenci kulübü yetkilileri ile beraber yenilen öğle yemeğinin ardından etkinliğe geçildi.



Her iki etkinlikte de ilk sunumu yapan 2M KABLO firmasından, İş Geliştirme Mühendisi Sn. Sercan ÇAKAROĞLU, 2M KABLO hakkında kısaca bilgi verip, kablo türlerinden ve kullanım alanlarını aktardıktan sonra konuşmasının geri kalanında; sektörde bizi neler bekliyor, satış mühendisi nasıl olunur, satış mühendisliğinin inceliklerini anlatan sunumunu yaptı. "Satış Mühendisliği'nin Şifreleri temalı sunumda katılımcılara “Eğer üretilen bir ürünü satamazsanız, o ürünün üretilme sürecini devam ettiremezsiniz.” diyerek satışın sürdürülebilirlikte büyük bir öneminin olduğunu belirtti ve konuşmasını tamamladı.


 
EAE Elektrik firmasının Pazarlama Müdürü Sn. Ender Demiray sunumunda EAE Şirketler Grubu hakkında bilgi verdikten sonra, Busbar ürününü ve Busbar'ın sektördeki önemini anlattı. Busbar Sisteminin elektrik enerjisinin iletiminde ve dağıtımında, kablolu sistemlere nazaran önemli avantajları bulunduğunun altını çizildiği sunumda “Busbar Sistemi nedir?” “Kablolu sisteme göre avantajları nelerdir?” sorularının cevapları öğrencilere aktarıldı.  Busbar sistemini, yüksek performans, yangına dayanım, hızlı montaj, düşük maliyet gibi birçok artılarıyla ön plana çıkan genel özellikleri ve sağladığı tüm avantajlar sunumda detaylandırıldı.



TESCOM firmasından Bayi Koordinatörü Sn. Hakan BULAÇ, kesintisiz güç kaynakları temalı sunumunda enerjinin ne kadar önemli olduğundan ve kesilmesi halinde büyük kayıplara yol açacağından bahsetti. Ayrıca sektörde mühendislik disiplinlerinin tamamına yer olduğunun altını çizen Hakan Bey, sektörde bayan mühendislerin daha kolay satış mühendisliği yapabileceğine vurgu yaparak, satış prosesinin ancak işini iyi bilmek ve sevmek ile yürütülebileceğini belirtti. Hakan Bey, sunumun devamında “Kesintisiz güç kaynakları, elektrik enerjisi ile beslenen sistemler için gittikçe önem kazanmaktadır. Elektriksel bir sistemin korunmasında ve enerji kesintisi durumunda sistemin devamlılığını sağlama açısından kesintisiz güç kaynakları büyük önem arz etmektedir.” diyerek "Kesintisiz Güç Sistemleri"nin öneminden ve üretmiş oldukları akıllı çözümlerden bahsedip sunumunu tamamladı.



Firma sunumlarının ardından ElektrikPort Akademik Danışmanı Sn. Dr. Engin AYÇİÇEK’in moderatörlüğünde sunum yapan firma temsilcileri ile beraber KariyerPort oturumunda öğrencilerin kariyerleri ile ilgili merak ettikleri soruları cevaplandırdı.



Etkinlikler plaket takdimi sonrasında hatıra fotoğrafı çekilmesi ile etkinlik sona erdi.


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.