elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Büyük Açık Deniz Rüzgar Santrali Kuruldu

Son zamanlarda gelişmiş ülkeler, elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilmek için karadaki yenilenebilir enerji çalışmalarına ek olarak, açık rüzgar enerjisine yöneliyorlar. Son olarak dünyanın en büyük açık deniz rüzgar santrali unvanı, Walney Extension’a geçti



A- A+
20.09.2018 tarihli yazı 9179 kez okunmuştur.
İngiltere, 630 MW’lık bir önceki rüzgar santrali rekorunu geride bırakarak 659 MW‘lık bir rüzgar santrali olan Walney Extension’ı, Cumbria'da 6 Eylül’de bir törenle açtı.
 
Walney Extension İrlanda Denizi’nde yer alıyor ve çalışır durumda olan dünyadaki en büyük açık deniz rüzgar santrali unvanına sahip. Birleşik Krallık’ta, yeni rüzgar santrali sayesinde yaklaşık olarak 60,000 eve yetecek kadar enerji üretilebiliyor. Dünya üzerinde rüzgar enerjisinin dönüşümüyle elde edilen elektrik enerjisinin %36’sı Birleşik Krallık’taki rüzgar enerjisi dönüşümünden elde ediliyor.


 
Dünya’nın En Büyük Açık Deniz Rüzgar Santrali: Walney Extension
 
İlginizi Çekebilir: Küresel Rüzgar Atlası
 

Bir Önceki Rekor Yine İngiltere’nindi

Walney Extension’dan önce dünyanın en büyük açık deniz rüzgar santrali yine Birleşik Krallık’ta yer alan ve 630 MW’lık enerji üretebilme kapasitesine sahip olan London Array’di.
 
London Array’in 175 türbini vardı. Yeni santral ise 87 türbine sahipken nasıl daha fazla enerji üretebiliyor?
En yeni türbinler kullanıldığı için daha yüksek verim elde ediliyor. Bu rekabette, daha yüksek verim elde etmek amaçlandığı için her biri 8 MW’lık olan 40 tane MHI Vestas ve her biri 7 MW’lık olan 47 tane Siemens Gamesa türbinleri kullanılarak iki farklı imalattan toplamda 87 tane türbinle Walney Extension şuanda dünyanın en büyük açık deniz rüzgar santrali unvanına sahip.


 

Walney Extension dünyanın en büyük açık deniz rüzgar santrali unvanını uzun süre koruyabilecek mi?

Birkaç rapora göre Walney Extension‘ın sahip olduğu dünyanın en büyük açık deniz rüzgar santrali unvanını Kuzey Denizi’nin güneyindeki, İngiltere’nin Suffolk kıyısında inşaası devam eden East Anglia ONE adındaki yeni proje alabilir. 2020 yılında tamamlanması planlanan East Anglia ONE projesinde her biri 7MW’lık enerji üretebilme kapasitesine sahip 102 tane Siemens türbini kullanılarak toplamda 714 MW’lık enerji elde etmek hedefleniyor.

Yazar: Deniz Karakaş

Kaynak:


interestingengineering.com
walneyextension.co.uk
 

Deniz KARAKAŞ Deniz KARAKAŞ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.