elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Civil Career '14 Bitti DECO '15 Ve ACCESS '15 İçin Heyecan Başladı

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü BUYAP öğrencilerinin organize ettiği ve altıncısı gerçekleşen Civil Career '14 organizasyonu bu sene ilk olarak iki gün gerçekleştirildi. Oldukça verimli geçen bu organizasyonun ardından BUYAP ekibi şimdi dokuzuncusu düzenlenecek olan DECO(Design&Construct) Uluslararası Çelik Köprü Yarışması ve ev sahibi olarak seçildiği ACCESS 2015 için gün sayıyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
25.12.2014 tarihli yazı 8687 kez okunmuştur.
Bu yıl 6-7 Aralık tarihlerinde 6. kez gerçekleştirilen Civil Career etkinliğinde Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Ersoy, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğrul Tankut, Sarıyer Belediye Başkanı ve İnşaat Mühendisi Şükrü Genç, Yüksek Mimar Mühendis Yazar Cengiz Bektaş, Mak-in Kurucusu, Makine Mühendisi ve Avukat Hüseyin Cimşit, Kayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Yılmaz Rönesans Holding Proje Yönetim Müdürü Dr. Onur Tokdemir ve Hilti Genel Müdür Yardımcısı Cenk Çotur gibi pek çok önemli isim konuşmacı olarak ağırlandı. 



Resim 1 : Civil Career '14 Etkinliği Sonrası BUYAP Ekibi Fotoğraf Çekimi

 
Sektörün önde gelen isimleriyle mühendislik ve mimarlık öğrencilerini biraraya getiren etkinlik bu yıl ilk kez iki gün olarak gerçekleştirildi. Civil Career 2014'de, ödüllü case study, şehir dışından gelen katılımcılar için konaklama imkanı ve 6 Aralık akşamı düzenlenen kokteyl ile birlikte pek çok yeniliğe imza atıldı. İnşaat, gayrimenkul, sürdürülebilirlik, mimari, mühendislikte hukuk ve iş sözleşmeleri gibi farklı konularda konuşma ve panellerin olduğu etkinlikte, yeşil binalar ile ilgili gerçekleştirilen case study katılımcıların yoğun ilgisini gördü. 
 

Resim 2 : Mühendislik ve Mimarlık Öğrencilerinin Yoğun Katılımıyla  Gerçekleştirilen Civil Career '14 


Kulüp başkanı Baran Güler ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Tezcan'ın yaptığı açılış konuşmalarının ardından Rönesans Holding Proje Yönetim Müdürü Dr. Onur Tokdemir'in case study sunumuyla başladı. Gün boyu konuşmalara ve panellere katılıp aralarda case study ile ilgili hazırlıklarına devam eden katılımcılar, o akşam Mühendislik Binası Çatı Katında boğaz manzarası eşliğinde gerçekleştirilen kokteylde yorgunluklarını attılar. Pazar günü konuşmalar hız kesmeden devam ederken case study ile ilgili bir ön eleme yapıldı. Elemeyi geçen gruplar gün içerisinde jüriye sunumlarını yaptılar ve konuşmaların tamamlanmasıyla birlikte sonuçlar açıklandı. Etkinlik ödül töreni ve sertifikaların teslimiyle son buldu. 
 
 

Resim 3 : BUYAP Başkanı Baran Güler Civil Career '14 Etkinliğinin Açılış Konuşmasını Yaparken


Diğer taraftan BUYAP yerel komiteler aracılığıyla üniversitelerin temsil edildiği IACES organizasyonunda Boğaziçi Üniversitesi'ni temsilen aktif üye olarak yer alıyor. International Association of Civil Engineering Students-IACES, 1989 yılında Hollanda’nın Delft şehrinde, Avrupa genelindeki inşaat mühendisliği öğrencileri tarafından kurulmuş bir öğrenci birliğidir. Uluslararası bir network kurmak amacıyla bir araya gelen topluluk farklı kültürlerden inşaat mühendisliği öğrencilerini buluşturarak diğer ülkelerdeki inşaat mühendisliği eğitimi hakkında bilgi sahibi olmalarını ve kültürel etkileşimi sağlamaktadır. 
 


Resim 4 :  BUYAP Ekibi Porto'da Gerçekleştirilen ACCESS 2014 Organizasyonu'nda
 
Bu sene 2-9 Kasım tarihleri arasında Porto'da gerçekleştirilen ACCESS (Academic Congress of Civil Engineering Students) akademik kongresine BÜYAP adına Baran Güler, Deniz Metin ve Gökçe Emer'den oluşan üç kişilik bir ekip katıldı. Teknik gezi, workshop, seminer, yarışma gibi pek çok aktivitenin bulunduğu etkinlikte GAR (General Assembly of Representatives) genel kurulu yapıldı. Genel Kurul'da yapılan BUYAP sunumunun ardından ACCESS 2015 etkinliğinin ev sahibi BÜYAP seçildi. 
 
 

Resim 4 : DECO 2014 (Design&Construct) Yarışma Sonrası BUYAP Ekibi ve Yarışmacı Takımlar Fotoğraf Çekimi


Boğaziçi Üniversitesi'nin diğer öğrenci organizasyonu olup bu sene dokuzuncusu gerçekleştirilecek olan DECO(Design&Construct) ise 2007 yılından beri üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen uluslararası çelik köprü yarışmasıdır. Avrupa'da eşi benzeri olmayan yarışma, Türkiye ve Avrupa'daki birçok üniversiteden katılan takımlar eşliğinde bir şenlik alanı gibi donatılan Boğaziçi Üniversitesi Güney Meydanı'ın eşsiz atmosferinde gerçekleşmektedir. Bu sene 15-17 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan DECO 2015 için geri sayım başladı.


Kaynak:

►buyap.boun.edu.tr


Kulübünüzün etkinliklerini ElektrikPort destekliyor!
İletişim: info@elektrikport.com
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.