elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bir Mühendis Adayı Kendini Nasıl Geliştirebilir?

Mühendisliğin geniş alanında kendinizi nasıl geliştirebilirsiniz? Şimdi neredesiniz, nerede olmak istersiniz? Hep beraber kendimizi nasıl geliştireceğimizi gelin öğrenelim.



A- A+
01.12.2014 tarihli yazı 26993 kez okunmuştur.
Mühendisin kelime anlamı geometri bilen kişidir. Günümüzde çok farklı alanlara yayılan mühendisliğin, her zaman yapacağı iş, sorun çözmektir. Önce kendimizi geliştirme konusunda ki sorunları çözelim.
 
1. Mühendis elbette kitap okur.
 
Her kitaptan kazanacağı farklı bir bakış açısı vardır. Okuyacağı her kitap bir mühendise değerler katacaktır. "Sadece sözelciler kitap okur." tabularını yıkma vakti çoktan geldi.
 



İlginizi Çekebilir: Nasıl Daha Verimli Oluruz ?


2. Not alın.

Her mühendis öğrendiği şeyleri not almak zorundadır."Söz uçar, yazı kalır" diye boşuna dememişler. İleri zamanlarda aldığınız notlara göz atılması, bilgilerinin kısa sürede hatırlanmasını sağlar.
 


3. Proje yazın.

Proje yazmak, proje yazmayı öğrenmek bir mühendisin kesinlikle yapması gereken işlerin başında gelir. 
 

 
4. Yarışmalara katılın. 

Mühendis, aklına gelen konuları ve projeleri kağıda dökmesini öğrendiyse artık yarışmalara katılabilir. Bu şekilde katılabileceği bir çok yarışma olacaktır. Her bir yarışmanın kendine ait formatıyla aslında proje yazması ile birlikte inovatif düşünme yeteneği de artacaktır. Gerek kendi bölümüyle gerekse başka alanlarla alakalı... Her çözeceği sorun bir mühendise artı değer kazandırır.
 


5.Yazılım ya da çizim programlarını bilin.

Bölümünüzle ya da ilgi alanınızla alakalı olarak kesinlikle çizim ya da yazılım programlarını öğrenmelisiniz. Autocad öğrendiyseniz, Solid ardından Catia öğrenebilirsiniz. Televizyon izlerken bile bilgisayarınızla çizimler yapabilirsiniz. Yeter ki yapmak isteyin, zaman oluşturmak kolay.
 

 
6.Girişimci olun.

Okulda kulüplerde aktif rol almak için çalışın. Etrafınızdaki gelişen olaylarda kendinize yer bulun. Gerçekten istekli, girişimci ve çalışkan olursanız size bir çok kapı açılacaktır. Herkes kendi şansını yaratmalıdır. İlla ki birinin sizin elinizden tutup "Şunları yap." demesine gerek yoktur. Eğer siz kendi yolunuzu çizerseniz, hem yol bulmayı hem o yolda yürümeyi öğreceksiniz. Emin olun diğer mühendislerden çok daha farklı başarılarınız olacak.
 

 
7.Part-time işlerde çalışın.

İnsan ilişkilerini öğrenmekte mühendisliğin bir parçasıdır. Eğer okul saatleriniz ya da bulunduğunuz şehirde çalışma koşulları size uygunsa, ücretine bakmadan çalışın. 'Ders öğretiyorlar birde üstüne para veriyorlar' gibi düşünebilirsiniz.
 

 
8.Yabancı dil öğrenin.

İngilizce sizi diğer mühendislerden farklı özel bir yere koymayacak sadece geride kalmayacaksınız. Yeni diller sizi ön plana çıkaracak.
 

 
9.Devreler kurun, robotlar yapın.

Mühendislik dalınız eğer bu konularla alakalıysa kesinlikle boş durmayın. Hem öğrenicek, hem de eğleneceksiniz. Belki ileride eşinize yaptığınız bir robot ile evlenme teklifi edersiniz. 
 


10. Filmler izleyin.
 
Eğer vaktiniz varsa farklı bakış açısına sahip filmler, diziler izleyin. Ama burdaki karakterler tembel karakterler olmasın. Çalışkan, farklı görüş açılısına sahip karakterler size heyecan verecek ve hırslandıracaktır.

 

 

 
Boşa vakit öldürmeyin geri dönüp baktığınızda "Ben başarılıymışım!" diyebilmek çok önemli.

 
Kaynak:

►Kişisel notlarım
Ece ÜLKER Ece ÜLKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.