elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3. Ulusal Nanoteknoloji Kongresi YTÜ Oditoryumda Gerçekleşecek!

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ve Makine Teknolojileri Kulübü (MAKTEK) işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan 3. Ulusal Nanoteknoloji Kongresi, 27-28 Şubat 2014 tarihlerinde YTÜ Beşiktaş Yerleşkesi Oditoryum ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecektir.



A- A+
07.02.2014 tarihli yazı 8273 kez okunmuştur.
Ülkemizin nanoteknolojik gelişmelerde çağı yakalaması, izleyen yerine üreten olması adına nanoteknoloji, öncelikli alanlar içinde olmalıdır ve teknik altyapıya sahip üniversiteler, nanoteknolojik uygulamalara yatırım yapmak isteyen girişimci şirketlerle buluşturulmalıdır. Bu bağlamda üzerimize düşeni yaparak ülkemizdeki nanoteknoloji gelişmelerinden haberdar olunması, konunun öneminin farkına varılması, ülkemiz üniversitelerinin nanoteknolojiye katkısının arttırılması, ülkenin geleceğinin ve gençlerin gelecekteki planlara dair bilgi edinebilmesi amaçlarıyla bu etkinlik düzenlenmektedir.


Etkinlik Basın-Yayın Sponsoru | "ElektrikPort"

 
Bu yıl 3.’sü yapılacak kongrede, yaptığı çalışmalarla Amerikan Seramik Derneği ve Amerika Ulusal Bilim Vakfı (NSF) da dahil olmak üzere birçok kuruluştan burslar, ödüller kazanan ve Junior Chamber International tarafından düzenlenen TOYP’10 (Ten Outstanding Young Persons) "Türkiye’nin 10 Başarılı Genci" programında 2010 Yılı Bilimsel Önderlik Kategorisinde Türkiye’nin En Başarılı Genci seçilen Prof. Dr. Ender Suvacı katılacaktır. Ayrıca 2003 yılında UIC'de "Senenin Mucidi" ve ayrıca "Senenin Kadını" ödüllerini, 2008'te American Association of Phramaceutical Scientists tarafından senede uluslararası tek bir kişiye verilen "Lipid Bazlı İlaç Veriliş Şekilleri ile İlgili En İyi Araştırıcı" ödülünü alan Prof. Dr. Hayat Önyüksel kongrenin katılımcıları arasındadır.

 
► İlginizi Çekebilir: 5.Savunma Sanayi Günleri | YTU MakTek


Ses dalgalarını %100 elektriğe çeviren piezoelektrik bir malzeme ile 1999 Feynman Prize'in Nanotechnology ödülünü alan Prof. Dr. Tahir Çağın; Nano-boyutta malzemeler ve sensörler ile ilgili 14 adet Uluslararası patenti, Sıvılaştırılmış karbondioksit içinde reaksiyonlar ve özel yüzey–aktif maddeler konusunda 20 adet Amerikan Patenti olmak üzere toplamda 34 adet patenti, dünyanın saygın bilim dergilerinde yayınlamış olan 40’ın üzerinde makalesine yapılan atıf sayısı da 1000’in üzerinde olan Prof. Dr. Yusuf Z. Menceoğlu ‘Çağrılı Konuşmacı’ olarak yer alacaklardır.

 

Katılımcılar



Kongre ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve kongre kayıt yaptırmak için kongre web adresine bakabilirsiniz.  


  

 
Emre ARSLAN Emre ARSLAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.