elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

20.000 Watt’lık Ampul ile Yapılan Test |
Video

Elektrikle yaptıkları ilginç denemeleriyle bilinen Photonicinduction adlı bir youtube kanalı 20.000 watt’lık bir ampulü test etti. Bu özel ampulün deneme videosunu ve test aşamasının detaylarını yazımızda bulabilirsiniz.



A- A+
21.07.2016 tarihli yazı 42844 kez okunmuştur.
Photonicinduction, 2008 yılından bu yana başta elektrikli aletleri konu almak üzere farklı birçok video incelemesi yayınlayan ve elektrik mühendislerine ile elektriği sevenlere hitap eden bir youtube kanalı. İlginç videolarıyla tanınan bu kanal, çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek 20.000 watt’lık bir ampulü test etti.
 


►İlginizi Çekebilir: 114 Yıldır Sönmeyen Ampul
 
Geceyi gündüze çeviren ampul’ olarak nitelendirebileceğimiz özel halojen ampul, çalışması sırasında şaşkınlık uyandırmasının yanı sıra ürkütücü bir özelliğe de sahip. Günümüzde halojen ampuller artık yerini LED'lere bırakıyor olsa da geçmişte evlerimizde aydınlatma amacıyla yaygın olarak kullanılan halojen ampullerin 60-80 watt civarı olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda 20,000 watt’lık bu özel ampülün gücünü daha iyi anlayabiliriz. Çalıştığında adeta küçük, beyaz bir güneş gibi parlayan bu ampulün test maliyetinin ise 3000$ civarı olduğu belirtiliyor.

 


►İlginizi Çekebilir: Akkor Flamanlı (Enkandesan) Lambalar

Bu özel lambanın özellikle film setlerinde geleceğe dönüş, patlama gibi sahnelerde kullanılabildiği belirtiliyor. Bu ufak beyaz güneşin test videosuyla sizleri baş başa bırakıyoruz. İyi seyirler!
 
 
 
Edison’u ve ampulün icadında emeği geçen tüm bilim adamlarını saygıyla anıyoruz.



Kaynak:
 

motherboard.vice.com
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.