elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yenilenebilir Enerjide 2019’ un Önde Gelen 5 Enerji Şirketi

Sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerjinin çok önemli olduğu son derece açıktır. Bu nedenle, yazımızda ele alacağımız 5 enerji şirketinin rolü, yenilenebilir kaynaklar yoluyla enerji üretimini iyileştirmek ve temiz enerji tüketimini teşvik etmek için yenilikçi önlemler kullanmaktadırlar.



A- A+
05.10.2019 tarihli yazı 8255 kez okunmuştur.
İklim değişikliği tartışmaları, küresel ısınmanın artması ve buzulların erimesinden sonra uluslararası tartışmalarda güçlenmeye başlamıştır. Bu, yenilenemeyen kaynakların sömürülmesinin yol açtığı zararları tersine çevirmek için yenilenebilir enerjinin kullanılmasına da  ilgi duyulmasına neden olmuştur.
 
Son verilere göre , bazı ülkeler tamamen ya da yüksek oranda, düzenli tüketimleri için yenilenebilir enerjiye güveniyor. Paraguay ve İzlanda gibi ülkeler yenilenebilir enerji  konusunda %100 iken, Norveç % 98,5 ve Kosta Rika % 99' dur. Almanya'daki Schleswig-Holstein ve Mecklenburg-Vorpommern gibi bölgeler yenilenebilir enerji  konusunda %100'dür. Benzer şekilde, Kanada'daki Quebec ve Britanya Kolombiyası da tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarında % 100' dür.
 
Bahsi geçen yenilenebilir enerji kaynakları genellikle güneş, rüzgar, hidroelektrik veya jeotermal enerji şeklindedir. Şu anda, dünyanın enerjisinin %25' i yenilenebilir kaynaklardan gelmektedir. Bununla birlikte, Uluslararası Enerji Ajansı, Dünya enerjisinin 2040 yılına kadar % 40' ının  yenilenebilir kaynaklarda geleceğini öngörmektedir .
 
Güçlü potansiyel sayesinde birçok enerji şirketi yenilenebilir enerji pazarına girmiştir. Bu şirketlerin kapasiteleri, ne kadar megawatt enerji ürettikleri ele alınarak değerlendirilebilir. Temel olarak, 2019 verilerine göre yenilenebilir enerji sektöründeki en büyük ve en önemli paya sahip olan yenilenebilir sektördeki ilk beş enerji şirketinin bir listesi:


Siemens Gamesa


Siemens Gamesa , yenilenebilir enerji sektöründeki girişimleri ile tanınan bir enerji şirketidir. Şirketler, dünyadaki tüm büyük sürdürülebilirlik odaklı şirketlerin sosyal, ekonomik ve çevresel performansını izleyen bir organizasyon olan Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksleri  (DJSI Dünyası) tarafından seçilmektedir.


Bu şirket rüzgar enerjisi üretiminde öncü bir firmadır. Rüzgar jeneratörlerini başlatan ve dünyanın en büyük rüzgar santrallerinden bazılarına sahip olan ilk birkaç şirket arasındadır. Siemens Gamesa, rüzgar enerjisi sektöründeki yenilenebilir enerjinin çehresini değiştirmeye katkıda bulunan lider şirketlerden biri olarak adlandırılabilir.
 


GE Yenilenebilir Enerji

GE Yenilenebilir Enerji , gelecekte potansiyelini daha da yükseltmesini sağayacak  yenilenebilir enerji sektöründe bazı büyük çalışmalara sahiptir. Ayrıca dünyadaki en büyük rüzgar türbini tedarikçilerinden biridir.
 
Esnek bir destek hizmeti de verdikleri deniz ve kara türbinlerine sahiptirler. GE aynı zamanda en büyük hidrotürbin üreticilerinden biridir ve dünya genelinde kurulu toplam kapasitenin yaklaşık % 25' ini temsil etmektedir.



Şirket, yenilenebilir kaynaklar tarafından üretilen enerjiyi depolamak ve daha sonra kullanmak için melez enerji depolama sistemleri üzerinde tam gazla çalışmalarına devam ediyor. Böylece GE Yenilenebilir Enerji, 2019 yılında yenilenebilir enerji sisteminin çehresini değiştiren en büyük enerji şirketleri listesinde olmayı hak ediyor.

Berkshire Hathaway Enerji


Berkshire Hathaway Enerji , yenilenebilir enerji sektöründe tanınmış bir isimdir. Şirket, yaklaşık 11,8 milyon müşteriye güvenilir bir hizmet sunmaktadır. Gelecek nesillerin çıkarlarını korumak için sürdürülebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaya odaklanmışlardır. Şirket, rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, hidro enerji ve jeotermal enerji kullanmaktadır. Neredeyse 7800 megawatt rüzgâr enerjisi ve 1.500 megawatt güneş enerjisi üretmektedirler. Topaz ve Solar Star projelerinin dünyadaki solar fotovoltaikler için en önemli projelerden ikisi olduğu bilinmektedir.



 

Hidroelektrik santralleri ile, suyun akarak ürettiği enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüyorlar. Son olarak, jeotermal enerji santralleri ile de doğal olarak oluşan buhardan elektrik üretiyorlar. Berkshire Hathaway Enerji, gerçekten yenilenebilir enerji sektöründe önemli katkılar yapan devasa bir enerji şirketidir.


Cypress Creek Yenilenebilir Enerji


Cypress Creek Yenilenebilir Enerji Kaynakları , çevreyi daha sağlıklı ve temiz kılmak için öncelikle güneş enerjisini kullanan bir şirkettir. Onlarca yıldır topluma fayda sağlayacak güneş enerjisi projeleri oluşturmak için çalışmaktadırlar.
 
Amerika Birleşik Devletleri'ne yaydıkları 3,2 gigawattlık güneş enerji tesisi ile 300'den fazla projeye sahiptirler. Ayrıca bu büyük projelerin dışında, birçok toplumun ekonomik ve temiz enerji kullanabilmesi için birkaç güneş enerjisi çiftliğini de geliştiren, inşa eden, finanse eden ve işleten bir enerji şirketidir.
 

Ayrıca güneş enerjisinin kullanımını teşvik etmek için birçok toplum faydasına projeler yürütüyorlar. Yenilenebilir enerji sektörünün değişen yüzüne katkıları çok büyük ve göz ardı edilemez.


NextEra Enerji


NextEra Enerji Kaynakları, dünyanın en büyük rüzgar ve güneş enerjisi üreticilerinden biridir. Enerji durumunu ve dünya çapında öne çıkan çevresel sorunları iyileştirmek için yenilikçi çözümler bulmaya kararlıdırlar.
 
Şirket, temiz enerji geliştirmek için altyapıya önemli yatırımlar yaparak sürdürülebilir bir geleceğe inanmaktadır. NextEra Energy 1925 yılından bugüne  100 milyar doların üzerinde bir piyasa değeri ile bugün enerji lideri haline gelmiştir.



 

 

Gelecek yıllarda 50-55 milyar dolar ek yatırım yapma planları ile NextEra Enerji, rüzgar ve güneş enerjisi alanında çok önemlidir ve sürekli yenilenebilir enerji sektörünü iyileştirmek için yenilikçi çözümler aramaktadır. Yenilenebilir kaynaklardan gelen enerji çok fazla potansiyele sahiptir. Yenilenebilir enerji şirketleri, çevre kirliliğini azaltmasıyla mükemmel olmakla kalmıyor, aynı zamanda yoksullukla mücadele ve kırsal alanlardaki insanlara elektrik sağlamak için mükemmel bir yol sunuyor. İnsanların enerji ihtiyaçlarını geleneksel kaynaklara kıyasla yenilebilir kaynaklardan karşılaması harika bir karardır. Ayrıca, ortak güneş, rüzgar ve hidroelektrik projeleri ile komşu ülkelerle olan ilişkilerin geliştirilmesine de yardımcı olabilir.
 


 
 Kaynak


►interestingengineering.com
Elif Kurban Elif Kurban Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır