elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Windows 9 Köklü Değişikliklerle Geliyor

Microsoft geliştirdiği "Threshold" adıyla tanınan Windows 9 işletim sistemiyle köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde



A- A+
20.08.2014 tarihli yazı 9919 kez okunmuştur.
Windows  9, kullanıcıların istekleri doğrultusunda  metro ara yüzünden uzaklaşıyor. Metro ara yüzü, tabletlerde ağırlıklı olarak kullanılmaya devam edilecek ancak "geleneksel" bilgisayarlarda varsayılan olarak devre dışı olacak. Yani en önemli değişiklik masaüstü kullanıcıları için olacak.
 
Microsoft’un büyük uğraşlar sonucu geliştirdiği Windows 8 görünüm ve işleyiş olarak, Windows tarihinde bir kilometre taşı niteliği taşıyordu. Windows 8’in metro ara yüzünü seven kullanıcıların yanında, bir bölümü de 'Başlat’ menüsünün olmayışından şikayet etmişlerdi. Microsoft geliştirdiği Windows 8.1 güncellemesiyle metro ara yüzüne ‘Başlat’ menüsünü tekrardan eklemişti. Windows 9’la meydana gelecek en büyük değişiklik ‘Başlat ’menüsü olacak. Yeni işletim sisteminde, metro ara yüzü ile ‘Başlat’ menüsü harmanlanarak kullanıcılara sunulacak ve geleneksel kullanımını koruyacak olan ‘Başlat’ menüsü daha da modern bir havaya kavuşacak.
 

 

 
Windows  9 ’ Her ekran boyutu için tek bir işletim sistemi’ olarak hazırlanıyor. Yeni işletim sistemi 3 platformu (Windows, Xbox ve Windows Phone) bir araya getirecek.
 
Windows 9'un neler getireceği merak konusuyken bazı donanım özellikleri açıklandı. Windows 9'un özellikleri arasında varsayılan web tarayıcı Internet Explorer 11'in geleceği açıklanırken öte yandan tam olarak bulut teknolojisine sahip olması bekleniyor.
 
Windows 9 işletim sisteminin sistem gereksinimleri ise aşağıdaki gibidir:
 

 
►İlginizi Çekebilir: Dennis Ritchie | C Dili Yaratıcısı


Windows 9 işletim sisteminin 2015 nisan ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

 
Kaynak:

► Hürriyet 
► Technopat
► İndirbir

Merve BAYRAKTUTAN

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.