elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mobil Dünya Kongresi 2015 de Neler Yaşandı

2-5 Mart 2015 de Barselona da gerçekleşen kongrede hangi önemli cihazlar tanıtıldı? Mobil dünya kongresinde neler yaşandı? Hangi firmalar katıldı? Ne gibi yeniliklerle karşı karşıyayız? İlk defa görücüye çıkan cihazlarla dev firmalar kongreye damga vurdular. Ünlü firmaların amiral gemi diye tabir edilen cihazları lansman öncesi sızdırıldığından hayal kırıklığına uğrattı. Hepsi ve daha fazlası haberimizde sizlerle.



A- A+
12.03.2015 tarihli yazı 10877 kez okunmuştur.
GSM Birliği (GSMA) 'nin düzenlediği Mobil Dünya Kongresine (MWC) dünyanın en büyük mobil endüstri organizasyonudur. Dünya genelindeki mobil oparatör, cihaz üreticileri, teknolojik destek partnerleri, servis sağlayıcıların üst düzey yöneticilerinin katılımıyla devam eder. Kongre 1987 yılına kadar dayanır. Çeşitli ülkeler ve şehirlerde gerçekleşen kongre, GSMA Barselona'yı GSMA Dünya Başkenti ilan etmesiyle 2011 itibariyle Barselona da gerçekleşmiştir. Birçok mobil şirket bu kongrede cihaz lansmanı yapmayı gelenek haline getirmiştir. Bu sene 97 firma ve ülkemizden 20 farklı firma kongre de boy gösterdi. Başlıca lansman yapan firmalar ve cihazları şöyledir:

►SAMSUNG:

2010 yılında S Serisine başlayan Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerini Barselona da gün yüzüne çıkarttı. Tasarımsal olarak önceki modellerle benzerlik göstersede metal kasa ve arka kapağın yerine cam kullanılması dikkatleri üzerine topluyor. Önceki S serisi cihazların plastik materyaller kullanılmasından hoşnut olmayan tüketiciler metal kasalı Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge yi memnun olacak gibi gözüküyor. 

 



► İlginizi Çekebilir: Samsung Galaxy S6 ile Tanışma Zamanı
 
Galaxy Note 4 Edge ile kavisli ekranları yavaş yavaş hayatımıza sokan Samsung, Galaxy S6 haricinde bir de Galaxy S6 Edge modelini tanıttı. S6 ile aynı özelliklerde olan cihaz yenilikçi bir tasarımla çift edge ekranına sahip.

 


 
►Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

 


►HTC:

2012 yılında One serisine başlayan HTC çeşitli söylentilerle HTC One (M9) cihazını tanıttı. Ayrıca rakiplerinin pazarlarına ortak olmak için telefon haricinde bileklik ve sanal gözlük de tanıttılar. 

 

 
► İlginizi Çekebilir: Ütopya'ya Yolculuk | HTC
 
Tasarımsal olarak pek fazla değişikliğe gidilmeyen yeni One da kullanıcı yorumlarını göz önünde bulundurarak kilit tuşu yan kısıma alınmıştır. 

 

 
 
HTC, RE Grip akıllı bileklik ve RE Vive sanal gerçeklik gözlüğünü de tanıttı. Bu cihazlarla farklı pazarlara açılan HTC rakip firmaların ürünleri karşısında boy gösterecek.


 


 
►SONY:

6 ayda bir amiral gemi diye tabir edilen cihaz çıkartmayı gelenek haline getiren SONY bu sene farklı bir yol izledi. SONY Xperia Z4 Tableti tanıttı. 2K ekran çözünürlüğüne sahip. Klavye modülü ile yazı yazması oldukça kolay. IP68 sertifikasıyla suya ve toza karşı dayanıklıdır.

► SONY Xperia Z4 Tablet tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

 

 
 
 
 
Xperia M4 Aqua modelini de tanıtan SONY, Xperia Z3 e tasarımsal olarak benzeyen cihaz orta segmentte taşları yerinden oynatacağa benziyor. Cihaz 2 gün pil ömrü sunuyor. Gençlere yönelik telefon şimdilik siyah, beyaz ve pembe renkleriyle piyasaya çıkacak. İsminden de anlaşılacağı üzere IP68 sertifikasıyla suya ve toza karşı dayanıklıdır.

 



 
SONY ayrıca Xperia E4 modelini de duyurdu. Bu model ise giriş seviyesine yönelik bir cihaz. Cihaz rahatlıkla 2 gün boyunca kullanılabiliyor. Cihaz 4G desteği de sunmaktadır.

 


 
SONY, NFC teknolojisini cihazlarında çok fazla kullanan bir firma bu sayede kablosuz olarak işlemler yapılabiliyor. NFC teknolojisiyle çalışan iki farklı ürün daha tanıttı. Kulaklık ve mini hoparlör. Sony SmartWatch 3 içinde farklı kordonlar tanıtıldı.

 


 
►LG:
 
LG yeni saatiyle kongede yerini aldı. LG Watch Urbane LTE, cihaz NFC teknolojisini tam anlamıyla kullanan bir saat. Uzaktan normal bir saat gibi gözüyor. 

 



► İlginizi Çekebilir: Android Wear ile Çalışan 6 Akıllı Saat
 
Bu saatle birlikte araç bile çalıştırılabiliyor. LG, Audi RS5'i NFC modüllerle donatarak aracın kapısını açma, çalıştırma gibi işlemleri demo olarak kongrede gerçekleştirdi.

 
►Microsoft:

Microsoft, Nokia'nın telefon kısmını satın alarak Windows Phone için büyük bir adım attı. Artık Nokia'nın telefon kısmı Microsoft Lumia adıyla devam edecek. Lumia 640, Lumia 640 XL modellerini tanıtan Microsoft cihazları farklı özelliklerle piyasaya çıkaracak. LTE, LTE Dual Sim, Dual Sim ve normal şeklide. Boyutları 5 inç ve 5,7 inçdir. IPS ekran kullanılmıştır. Microsoft cihazla birlikte bir yıl boyunca ücretsiz olarak her ay 60 dakika Skype, 1 TB OneDrive ve Microsoft Office sunuyor.


Katlanır klavye de tanıtıldı. Katlanır klavye bluetooth aracılığıyla iOS, Android ve Windows Phone cihazlarıyla eşleşebiliyor. 

 

 
►Nokia:

Nokia akıllı telefon kısmını Microsoft a satıktan sonra N1 tablet ile yeniden doğmaya çalışan Nokia kongrede boy gösterdi. Android 5.0.2 ile satışa sunulan cihaz 7.9 inç 1536x2048 çözünürlüğünde IPS ekrana sahip. 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafızaya sahip. 5300 mAh bataryası var. 802.11ac bağlantısı var. Z Launcher arayüzünü kullanan cihaz günlük olarak kullandığımız uygulamaları ana ekranda kısayol oluşturarak kolay ulaşmamızı sağlıyor. Sadece Çin pazarında satışta olan cihaz diğer ülkelerde de satışa çıkması için adımlar atılacaktır.

►N1 Tablet'in tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

 



►Lenovo:

Çin'in en büyük akıllı telefon üreticisi olan Lenovo birçok yeni teknolojiyle kongreye damga vurdu. Yoga 3 Pro, Yoga 2 Pro, Tab 2 A10, Tab 2 A8, Ideapad MIIX 300, Vibe Shot ve A7000 modellerini tanıttı. Yoga 3 Pro 360° katlanabilir bir yapıya sahip. Intel M-70 işlemcisine sahip. Windows 8.1 işletim sistemi bünyesinde barındırıyor. 13,3 inç 3200x1800 çözünürlüğünde dokunmatik ekrana sahip.

►Yoga 3 Pro tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.
 

 
Yoga 2 Pro projeksiyonlu tabletini de tanıttılar. Projektörün 50 inçe kadar duvara yanısıtma oranı vardır. Intel Atom Z3745 işlemcisini kullanan tablet 13,3 inç 2560x1440 çözünürlüğünde IPS ekrana sahip. 


►Yoga 2 Pro tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.
 


Vibe Shot 3 LED flaş barındarın nadir cihazlardan biri. Yüksek kaliteli fotoğraf çekmek için tasarlanmış olan cihazda 16 MP kamera bulunmakta. 5 inç 1920x1080 çözünürlüğünde IPS ekrana sahip. 2900 mAh Li-Po bataryaya sahip. 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızası ile microSD kart ile 128 GB a kadar hafızası arttırılabiliyor.

 


 
Lenovo son olarak orta seviye bir akıllı telefon olan A7000 i tanıttı. Çift sim kart desteği sunan cihaz 5.5 inç 720x1280 çözünürlüğünde IPS ekrana sahip. 2 GB RAM ve 8 GB dahili hafızası bulunmaktadır. 2900 mAh Li-Po bataryaya sahip.
 

 
►Huawei:

Huawei akıllı bileklik, akıllı saat, tablet ve akıllı telefonlar tanıttı. Huawei Media Pad X2, Huawei Watch, Huawei Honor Y635, Huawei Honor Y360, Huawei Talkband N1, Huawei Talkband B2. Huawei de akıllı saat çıkarttı. Oldukça şık bir tasarıma sahip cihaz Android Wear işletim sistemini kullanmakta.

►Huawei Watch tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.


 

Huawei, Talkband B2 akıllı bilekliği ve Talkband N1 bluetooth kulaklığını tanıttı. Bileklik Android 4.0 ve üstü, iOS 7.0 ve üstü ile çalışabiliyor. 0,73 inç PMOLED ekrana sahip.

 

 
 
Talkband N1 bluetooth kulaklığı 18 gram ağırlıgında bluetooth 3.0 ile bağlantı kuruyor.

 

 
 


►Qualcomm:

Qualcomm Snapdragon 820 çipsetini duyurdu. 16 nm veya 14 nm ve 64-bit olan çipset 2016 yılında piyasada olacağı söyleniyor. Çipset FinFET teknolojisiyle üretilecek. SenseID ile 3D parmak izi okuyucu desteğide sunuyor. 

►Snapdragon 820 SenseID tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.
 

►SanDisk:

SanDisk dünyanın ilk 200 GB lık microSD kartını duyurdu. Şuan hiçbir telefonun desteklemediği kart önümüzdeki yıllarda ilerleyen teknolojiyle küçük birimlerde daha yüksek depolama birimleriyle karşılaşacağımızı işaret ediyor. 2015 yılı içerisinde piyasada olacağı söylenen kart 400$ etiket fiyatıyla satışa sunulacak. 90 MB/s transfer hızı bulunan karta dakikada 1200 fotograf gönderilebiliyor. 20 saatlik 1080p video kaydı yapılabiliyor.

 
Kaynak:

►gsmarena.com
Yunus Özkaya Yunus Özkaya Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.