elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

SENTRON 3VA Kompakt Tip Güç Şalterleri

SENTRON 3VA kompakt tip güç şalterleri, iyi tasarlanmış, modüler ve esnekliği yüksek bir sistemdir. Elektrik dağıtım sistemlerinin, mühendislikten günlük işletmeye kadar her sürecinde kullanıcılara en iyi desteği sunmak için tasarlanmıştır



A- A+
17.03.2016 tarihli yazı 12309 kez okunmuştur.
Sizin ihtiyaçlarınız dikkate alınarak tasarlanmış, eksiksiz bir sistem

Dünyada, tahminen her yıl 30 milyondan fazla kompakt tip güç şalteri devreye alınıyor. Güç Şalterleri, alçak gerilim enerji dağıtımının en önemli koruma bileşenidir ve bir çok farklı ortam ve şarta uyum sağlaması gerekmektedir.

Kompakt tip güç şalterleri endüstri, binalar ve altyapılar gibi uygulamalarda bir çok karmaşık operasyonel görevler üstlenmektedir (enerji verilerinin toplanması gibi). Buna paralel olarak projelerin planlama ve kurulum süreçleri de daha karmaşık hale gelmektedir..

Planlama ve tasarım mühendisleri, pano imalatçıları, montaj ekipleri ve işletmeciler bir yandan bu karmaşık sistemlerle başa çıkmak, bir yandan da rekabet ve mali baskılara göğüs germek zorundadırlar.

SENTRON 3VA kompakt tip güç şalterleri, iyi tasarlanmış, modüler ve esnekliği yüksek bir sistemdir. Elektrik dağıtım sistemlerinin, mühendislikten günlük işletmeye kadar her sürecinde size en iyi desteği sunmak için dikkatlice tasarlanmıştır.

Güvenli, esnek ve verimli 3VA kompakt tip güç şalterlerini farklı görevlerde ve sisteminizin her aşamasında rahatça kullanabilirsiniz; sisteminize mükemmel uyum sağlar.

3VA kompakt şalterleri dört önemli konuya odaklanarak geliştirilmiştir.




SENTRON 3VA Kompakt Güç Şalterleri, standart ve zorlu koşullara uyum sağlaması için, iki farklı seri ile size hizmet vermektedir.
 
 

Standart ihtiyaçlarınız için kompakt çözüm:


SENTRON 3VA Kompakt Tip Güç Şalterleri'nin ilk serisi olan 3VA1 kompakt tip güç şalterleri, 16A’den 250A’e kadar olan nominal akım ve 70kA'’e kadar kısa devre kesme kapasitesiyle altyapı ve endüstriyel tesislerinizdeki standart uygulamalarınıza en iyi şekilde uyum sağlar. 70mm derinliğindeki kompakt tasarımı ile en dar alanlarda bile rahatlıkla kullanılabilir. 45mm çerçeve yüksekliği sayesinde dağıtım panolarında kullanım için idealdir.

Hat koruma özelliğine sahip olan 3VA kompakt tip güç şalterleri, geniş ayar aralığında (0,7-1,0xIn) termik-manyetik trip üniteleri (TMTU) sayesinde hat, kablo ve motorsuz tüketiciler için aşırı akım ve kısa devre koruma sağlar.

Starter koruma versiyonunda, yüksek manyetik korumaya sahip 3VA1 kompakt tip güç şalterleri aşırı akım rölesi ve kontaktör ile birlikte kullanıldığında motor fiderini tamamlar.

Daha basit endüstriyel uygulamalarda kullanmak isterseniz 3VA1 serisinin yük kesici seçenekleri de mevcuttur. Bu opsiyonla birlikte kompakt şalter kasasını muhafaza ederek, hem IEC 60947-3’ye uygunluk sağlar, hem de tüm SENTRON 3VA aksesuar yelpazesinden yararlanmaya devam edebilirsiniz.

3VA1 Serisi için mevcut ürün yelpazesini aşağıdaki resimde daha rahat inceleyebilirsiniz.
 

 




Yüksek ihtiyaçlarınız için üstün bir seri:


İkinci seri olan 3VA2 kompakt tip güç şalterleri 25A’den 630A anma akımına kadar özel ihtiyaçları olan uygulamalar için tasarlanmıştır. Proses ve otomasyon sistemlerinde, endüstriyel binalarda ve altyapılarda, güvenilir hat koruma ve optimal sistem devamlılığı sağlar. Aynı zamanda yüksek açma kapasitesi, farklı elektronik trip üniteleri (ETU-3, ETU-5 be ETU-8 serileri), mükemmel selektivite (1:2,5) ve birçok diğer özellik barındırır.

Hat koruma dışında starter ve motor koruma şalter seçenekleriyle motorlarınıza kısa devre ve aşırı yük korumaya karşı kompakt bir çözüm sunar.

Haberleşme özelliği sayesinde, 3VA2 kompakt tip güç şalterleri, sistem kurulumunuzu optimize eder ve potansiyel enerji tasarruflarından sizi haberdar eder. Sistem durum ve ölçüm değerlerini, üst düzey enerji izleme/kontrol ve otomasyon sistemine raporlar. Böylelikle, tüm sistemlerde, özellikle endüstriyel tesislerde, yüksek verimler elde edilmesini sağlar.

3VA2 serisine ait portföy aşağıdaki tabloda özetlenmiştir.
 


SENTRON 3VA kompakt tip güç şalterlerini benzersiz kılan bir diğer özelliği ise çeşitli bağlantı teknolojileri, tahrik sistemleri ve dahili aksesuarları içeren kapsamlı aksesuar seçenekleri ile esnek kullanım imkanı sağlamasıdır. Her iki seri için de tüm aksesuarlar sonradan ilave edilebilir veya çıkartılabilir modüler özelliktedir.


Sisteminizi sürekli izleyin:


3VA2 kompat tip güç şalterlerinin haberleşme özellikleri şalterler üzerindeki entegre Elektronik Trip üniteleri ETU-5 ve ETU-8 serileri ile birlikte gelmektedir. Bu iki seride de LED ekran sayesinde konfigürasyon şalter üzerinde en ince şekilde yapılabilir. Ayrıca TD500 Test cihazı üzerinden şalterinizi powerconfig® yazılımı sayesinde bilgisayarınızdan izleyebillir ve konfigüre edebilirsiniz.

3VA Haberleşme sistemi, PROFIBUS, PROFINET, Ethernet (Modbus TCP) ve Modbus RTU protokolleri ile haberleşebilme özelliği sayesinde üst düzey enerji izleme/kontrol ve otomasyon sistemleriyle kolayca entegre olur.

ETU-5 serisindeki entegre akım trafosu ve ETU-8 serisindeki entegre akım ve gerilim trafoları sayesinde ölçülen değerleri LED ekran, bilgisayar, 8 adet şalter kapasiteli DSP800 pano ekranı ve SCADA sisteminiz üzerinden izleyebilirsiniz.



Sisteminizin enerji akışını zaman harcamadan veya kayıp vermeden optimize edebilirsiniz. ETU 8-serisi üzerinden akım, gerilim ve enerji değerlerini toplayarak, bilgileriniz üzerinde sürekli optimal bakış açısına sahip olacaksınız. Bu bilgilerin dışında güç şalteri durumu (ON, OFF, TRIPPED), olay logu, aktif/reaktif güç, THD, sınır değerler vb.. toplanır. Sisteminizi yakından takip ederken, bir yandan da yüksek sistem devamlılığını garanti altına alırsınız.
 
 

:::VİDEO::: Yeni 3VA kompakt tip güç şalterleri. (Önemli Özellikler)




Starter ve Motor Koruma Seçenekleri: 

3VA kompakt tip güç şalterleri starter ve motor koruma görevini üstün düzeyde gerçekleştirir. 3VA1 ve 3VA2 şalterlerde yüksek manyetik korumaya sahip starter koruma versiyonları kısa devrelere karşı güvenli koruma sağlar. 3VA2 serisinde bulunan motor koruma versiyonları kısa devre ve aşırı yüke karşı tam koruma sağlar.
 


SENTRON 3VA kompakt tip güç şalterleri ve aksesuarlarıyla ilgili daha detaylı bilgi için tıklayınız...


Yazar: MSc. Aslı Özkara
Siemens Ürün Sorumlusu
asli.ozkara@siemens.com



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar