elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Samsung 64 Bit İşlemcili Telefonlarını 2014’te Piyasaya Sürecek

Günümüzün teknoloji devlerinden Samsung, 2014 yılı için telefonlarında 64 bit işlemci kullanacağını açıkladı. Henüz işlemciler ile ilgili bilgiler tam net olmasa da 64 bit Samsung telefonların bazı özellikleri ortaya çıkmaya başladı. Haberin detayları yazımızın devamında.



A- A+
11.11.2013 tarihli yazı 9249 kez okunmuştur.
64 Bit işlemciler günümüz teknolojisinde akıllı telefon ve tabletlerde çok moda. Özellikle Apple’ın iPhone 5S ve iPad Air’da kullandığı ARM tabanlı A7 işlemcisi yeni üretilecek teknolojik cihazların özelliklerinin bu yöne kaymasında etkili olduğu şüphesiz. Özellikle akıllı mobil cihazlarda RAM kullanımının artmasıyla  64 bit işlemcilere duyulan ihtiyaç gittikçe artıyor. Samsung şirketi de bunun üzerine bir atılım yapmayı planlıyor.

 



► İlginizi Çekebilir:  Samsung'un Vadisi'ndeki Yeni Kalesi
 

Samsung Sistem LSI (Large Scale Integration) yetkilisi Stephen Woo yaptığı açıklamada Samsung’un 64 bit işlemcilerinin üretimi 2 aşamada gerçekleşeceğini belirtti. İlki ARM tabanı üzerine optimize edilen işlemciler kullanılacak. İkinci aşama ise tamamen kendilerinin dizayn ettiği 64 bit işlemciler üretileceğini söyledi.

 
 


► İlginizi Çekebilir: Samsung'un Yeni Amiral Gemisi:Galaxy Note 3


Asya’dan gelen kaynakların iddialarına göre Samsung, üretecekleri yüksek kalitede 64 bit işlemcili telefonlarını gelecek yılda piyasaya sürmeyi planlıyor.

Ayrıca Samsung’un önümüzdeki yıl piyasaya süreceği akıllı telefonların yeni özelliği sadece 64 bit işlemciye sahip olması değil, yeni amiral gemileri WQHD (2,560x1,440) çözünürlüğe ve 16-megapixel kameraya sahip olacak.  Bu ekranları ise Samsung Display ve Japan Display üretecek.


Kaynak:


► cnet.com
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.