elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sabit Disklerde NSA Casus Yazılımı

Daha önce bilgi toplamak adına yapılan kullanıcıların bütün görüşmelerini kayıt altına aldığı ileri sürülen Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA)'na bir iddia da Kaspersky'dan geldi. Sabit disklere yerleştirilen casus yazılımlarla birçok ülkede bilgi topladığı öne sürüldü. Detaylar haberimizde.



A- A+
20.02.2015 tarihli yazı 9200 kez okunmuştur.
Ulusal Güvenlik Ajansı daha önce de bütün kullanıcıları dinleme ve kayıt altına alma konusunda dünya çapında yankı uyandırarak gündeme gelmişti. Şimdi ise Rusya merkezli güvenlik yazılım şirketi Kaspersky, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın bilgisayarların sabit disklerine yerleştirdiği casus yazılımlar ile bilgi topladığını öne sürdü.
 


Kaspersky'a göre Toshiba, IBM, Samsung, Seagate, Western Digital gibi bilgisayar sektörü devlerinin ürettiği bilgisayarların sabit disklerine, NSA üretim aşamasında casus yazılım yükletti.

Aralarında Çin, Rusya, İran, Yemen gibi ülkelerin de bulunduğu 30 ülkede satışı yapılan bilgisayarlar da casus yazılımlara rastlandı. Casus yazılımlar; partiler, hükümet ve diplomatik kurumların yanı sıra, telekomünikasyon, havacılık, enerji, nükleer araştırma, nanoteknoloji, petrol ve gaz, askeri alanlarda kullanılan bilgisayarlarda ve ayrıca İslami aktivistler ve akademisyenler, medya ulaşım sektörü, finans kurumları ve şifreleme teknolojileri geliştiren şirketlerde ortaya çıktı.

 


NSA ise bu konuda sessiz kaldı. NSA sözcüsü Vanee Vines açıklama yapmayı reddetti.

Öte yandan üretimde adı geçen bilgisayar şirketlerinden Western Digital ve Seagate bu tarz bir yazılım hakkında bilgileri olmadığını söylerken Toshiba ve Samsung taraflarından yorum yapılmadı.

Bu arada Kaspersky iddia ettiği casus yazılımın belirlenip sistemden kaldırılmasına ilişkin bir yazı da yayınladı



Kaynak:


Sputniknews
Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.