elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google Enerji Depolama için Test Çalışması Yapacak

Yenilenebilir enerji sistemlerine yatırım yaparak kendi sistemleriyle birleştiren Google yeni bir projeye başlıyor. Veri merkezlerinde batarya yedeklemesini kullandığı bu proje hakkındaki detaylar yazımızın devamında.



A- A+
27.12.2020 tarihli yazı 8238 kez okunmuştur.
Google veri merkezlerine yedek bir batarya kurarak şebeke hizmeti uygulamaları için kullanmayı hedeflediğini açıkladı. İlk örneği Belçika'daki bir Google veri merkezinde gerçekleştirilecek olan bu projede 3 MW güce ve 2 saatlik kesintisiz kullanım kapasitesine sahip batarya kullanılacak. Google, bu sistem ile yük değiştirmeyi de denemeyi amaçlıyor.


 

Google, 2017'den bu yana toplam elektrik tüketimini yüzde 100 yenilenebilir enerji satın alımlarıyla eşleştirdi. Yeni batarya projesi ise Google'ın 2030'a kadar 24 saat elektrik talebini karbonsuz kaynaklarla karşılama arayışında yardımcı olmak için tasarlandı. Google'ın karbonsuz enerji lideri MaudTexier bataryaların temiz yedekleme sağlamanın yanı sıra, maliyet düşürme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.Texier: “Bu tam anlamıyla bir teknoloji denemesi değil. Bu gerçekten daha çok operasyonel bir sistem. Sistemin işe yarayacağını göstermek istiyoruz. Günümüzde bataryalar maliyet açısından tercih edilebilir ve Google gibi müşterilerin şebekede aktif katılımcılar olmaları için ekonomik bir teşvik var.” dedi.

Proje şu anki haliyle küçük ölçekli ve Google bataryayla birlikte dizel jeneratörleri kullanmayı planlıyor. Ancak proje, tekrarlanabilir ve yaygın bir model haline gelirse, şirketin enerji endüstrisindeki artan etkisi sayesinde diğer şirketler tarafından örnek alınabilir. Texier, çevresel hedefleriyle ilgili rapor verirken, Google'ın nadiren çalışan jeneratörlerden kaynaklananemisyonlarırapora eklemediğini söyledi. Ayrıca, dizel jeneratörler dahil olmak üzere doğrudan emisyonları kapsayan Scope 1 emisyonları, Google'ın toplam emisyonlarının bir kısmını oluşturmaktadır. Texier, bu jeneratörlerin temiz enerji teknolojileriyle değiştirilmesinin şirketin emisyonlarını önemli ölçüde azaltmayacağını söyledi. Ancak Google, yedekleme sistemlerinin nasıl tasarlanabileceğine ilişkin bir değişikliği göstermek için bu değişimigerçekleştirmeyi umuyor. Texier, "Bu yedekleme sistemlerine gerçekten bir fırsat olarak bakmaya çalışıyoruz. Yerinde yedekleme kapasitesine ihtiyacımız var. Karbonsuz enerji ve diğer operasyonları da destekleyen diğer sürdürülebilirlik çalışmalarınıgerçekleştirmek için çalışıyoruz ve en iyi şekilde nasıl yararlanabiliriz sorusunu kendimize hep soruyoruz." dedi.


 

Büyük teknoloji şirketleri dünyadaki en büyük temiz enerji alıcılarından biri haline geldi. Modeller, veri merkezlerinin küresel elektrik kullanımının yaklaşık yüzde 1'ini oluşturduğunu ve daha fazla şirketin onlara yenilenebilir enerji sağlamak için çalıştığını gösteriyor. Bu talep, Google gibi şirketlerin pazarları şekillendirmesine izin verdi.

 
Kaynak:


greentechmedia

 

Serhat Seyrek Serhat Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.