elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

FieldPower® |
Weidmüller

FieldPower®; makine ve proses endüstrisi, havaalanları, lojistik ve otomotiv sanayisi gibi merkezi olmayan/uzak mesafelerde enerji ve data dağıtımı için esnek ve ekonomik bir çözümdür. Yazımızda bu inovatif çözümün detaylarını inceleyeceğiz.



A- A+
08.12.2019 tarihli yazı 5348 kez okunmuştur.

Merkezi Olmayan Otomasyon Çözümü I FieldPower®


FieldPower®, merkezi olmayan uç otomasyon birimleri için ekonomik çözümler sunan yenilikçi bir üründür. FieldPower®, fonksiyonel olarak besleme, anahtarlama, koruma ve izleme gibi yerleşik kontrol kabini işlevlerini sahada kullanıma uygun hale getirmektir. Weidmüller FieldPower® sistemi, merkezi olmayan tesislerin ve otomasyon tasarımlarının planlanması, kurulması ve devreye alınmasına yardımcı olur. Modüler sistem, esnek muhafaza çeşitleri, uygun maliyetli kablolama ve farklı fonksiyonlar barındıran hemen hemen her merkezi olmayan otomasyon görevine en uygun ve ekonomik çözümü sağlar. FieldPower® sağladığı avantajlarla dikkat çekmektedir:
 


►İlginizi ÇekebilirWeidmüller Markalama Çözümleri


Ekonomik


FieldPower’ın modüler parça taşıma prensibi çok çeşitli kombinasyon seçenekleri sunmakta ve IP20'den IP65'e düşük maliyetli geçiş yapmayı mümkün kılmaktadır.
 

Fonksiyonel


FieldPower®, merkezi olmayan uzaktan I/O sistemleriyle dijitalleşme ve otomasyon araçlarının ağa bağlanmasını sağlar. Bu sayede fonksiyonellik, istenilen zamanda ve ihtiyaca göre genişletilebilir.
 

Geniş Donanım Desteği


FieldPower®, ilgili tüm güvenlik standartlarını karşılayan kapsamlı, sürekli büyüyen bir ürün yelpazesi sunmaktadır.


 

FieldPower® I Fabrika Otomasyonu için Modüler Sistem


Geleceğin modern fabrikalarında makine ve otomasyon birimleri, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) sayesinde birbirleriyle iletişim kurabilecektir. Bu yüzden fabrikalardaki her şey birbiriyle bağlantılıdır ve değişmeyecek olan tek şey fabrikanın dış duvarlarıdır. Birbiriyle iletişim kuran akıllı sistemler  için en önemli gereksinim, merkezi olmayan bir tedarik ve veri altyapısıdır. Weidmüller'in Bosch Rexroth için geliştirdiği, akıllı fabrika zemini projesinde FieldPower® önemli bir paya sahiptir. Kontrol ve ağ teknolojisinin yanı sıra, merkezi olmayan işlevsel birimler ve bunlara entegre edilmiş yük hücreleri ve yakınlık sensörleri, sistemi akıllı hale getirmektedir. FieldPower® yer altı dağıtımının gerekliliklerini yerine getirmek için, IP65 koruma sınıfına sahiptir.
 

Weidmüller FieldPower®, kesintisiz çalışmayı sağlamak için maksimum esneklik, 24 V yükün yedekli yapısı ve Akıllı Şebeke görevi gören kontrol voltajı çözümü sunmaktadır. 
 

Akıllı Fabrika Şebekesi 24 VDC


Akıllı fabrikaların yaygınlaşmasıyla 24 V DC güç kaynaklarına olan talep de doğal olarak artmaktadır. Bu fabrikalarda güç kaynakları mümkün olduğunca kompakt olmalı ve gereken koruma derecesine göre tasarlanmalıdır. Özellikle de otomotiv endüstrisindeki gibi yüksek kullanılabilirliğe sahip tesis bileşenleri için uygulamalarda güç kaynağının yedekli bir tasarıma sahip olması gerekmektedir. Modern, ileri düzey yüksek otomasyon uygulamaları için güvenli ve optimize edilmiş bir DC beslemesi, merkezi olmayan tesis yapıları için avantajlar sunmaktadır. Sistemin kesintisiz çalışması için aktif güç, güvenli ve sorunsuz bir şekilde sağlanmalıdır. Bu yüzden enerji ağının akıllı olması gerekmektedir. Bu gereksinim Akıllı Fabrika Şebekesi konseptini doğurmuştur. Akıllı fabrika şebekesiyle aşağıdaki avantajlar sağlanmaktadır:

► Uzak mesafelerde ve farklı akımlarda bile düşük voltaj kayıpları.
► Bağımsız güç kaynaklarının aşırı yüklenme veya bozulma durumlarına rağmen kullanılabilirlik 
► Bağımsız sistem bileşenlerinin basit bir şekilde değiştirilmesi 
► Bağımsız sistem bileşenleriyle kolay genişletilebilirlik
► Önleyici bakım faaliyetleri için güç kaynakları ve yük çıkışlarının teşhisi 

FieldPower®- Modüler sistem seti, akıllı fabrika şebekesi sisteminin bileşenlerini oluşturmaktadır. 
FieldPower®, kullanıcıya en zorlu endüstriyel gereksinimleri karşılayan modüler bir sistem sunar. Bu sistem, koruyucu kutu dahil tüm elektromekanik ve elektronik bileşenleri içerir.
FieldPower®, sunduğu standardizasyon ile daha basit kurulum, genişletme ve bakım sağlarken aynı zamanda maksimum operasyonel güvenilirlik ve ekonomik verimlilik sunmaktadır. 
 

FieldPower® Kutu Modülleri


FieldPower® kutu modülleri, giriş ve çıkış bağlantıları için temel oluşturur. IP65 uyumlu tasarım ve pasif soğutma, kontrol kabini dışında da kuruluma izin verir. Sağlam gövde yapısı en yüksek UL yanıcılık sınıfı olan 5VA'yı karşılar. 

► Farklı boyutlarda birleştirilebilir kutu modülleri
► CNC işlemesi olmadan kutu iç tasarım dizaynı
► Siyah veya şeffaf kapak için geniş ürün portföyü
► Güç elektroniği için opsiyonel alüminyum soğutucu bloğu
► Çalıştırma ve görüntüleme elemanları için bağımsız modifikasyon

 

 

FieldPower® Kablolama Çözümleri


FieldPower® çözümleri için bir diğer önemli husus, kablolama sistemidir. FieldPower® kablolama teknolojisi sayesinde, kablolar ayrılmaz ve IDC teknolojisi kullanılarak güvenli bir şekilde gruplandırılır. Bağlantı tipleri olarak "5 kutuplu üç fazlı akım" ve "5 kutuplu DC akım; 2x 24V, 2x GND ve 1x FE" versiyonlarına sahiptir. FieldPower® ile, 2.5 mm² ile 6 mm² arasındaki kablo kesitleri kullanılabilir.

► Verimli, hatasız kablolama ve bağlantı
► Kesilmemiş elektrik hatlarının doğrudan bağlantısı
► Güç dağıtımı için konnektörlü veya konnektörsüz çözümler
► M16 ve M20 kablo bağlantı aparatı
► Çalışan sinyalizasyon cihazlarının entegrasyonu


IP/20 IP/65 Yüksek Koruma Sınıfına Sahip Çözümler 


►Terminal raylarının el aletsiz montajı
► IP20 komponentlerin esnek entegrasyonu
► Elektronik devre kartlarının entegrasyonu
► Montaj plakaları üzerinde bağımsız kurulum seçenekleri
► Güç elektroniği devrelerinin montajı
 

Servisler/ Hizmetler


► Planlamadan işletmeye kadar tutarlı destek
► mCAD ve eCAD modelleri ile proje planlama desteği
► Bireysel olarak donatılmış montaj rayları ve önceden monte edilmiş kablolama çözümleri 
► Fonksiyon modüllerinin komple montajı
► Weidmüller Configurator ile kolayca FieldPower® çözümlerinin tasarlanması

FieldPower®, IP20 bileşenlerinin ve güç elektroniğinin montajı için benzersiz bir kolaylıkla yerelleştirme ve modülerleştirme sunmaktadır. FieldPower® merkezi olmayan uygulamalar için mükemmel bir çözümdür. FieldPower® ile modüler sistemin geniş olanakları sayesinde çok çeşitli uygulamalar gerçekleştirilebilir:

► DC güç üretimi ve koruması: FieldPower® kutu içerisine entegre PROtop serisi güç kaynağı,
► Esnek sinyal ve veri altyapıları: u-remote I / O modülleri ile sahadaki sinyal bilgisinin aktarılması veya verilerin sistem içindeki switchler ve routerler aracılığıyla bulut sistemine taşınması,
► Robotik için güç dağıtımı: Otomotiv endüstrisinde, karmaşık ve kapsamlı robot sistemlerine enerji sağlanması için fonksiyonel bileşenlerin robotlar arasına konumlandırılması,
► Endüstriyel motorlar için dağıtım kutusu: Konveyör teknolojisinde çok yönlü işlevleri tek bir kutu içine entegre ederek tasarruf sağlanması.
 

FieldPower® Endüstriyel Saha Uygulaması


Weidmüller mühendisleri her zaman rasyonel, uygun maliyetli kurulum konseptleri elde etmeye odaklanmış ve büyük kullanıcılarla iş birliği içinde piyasalara işlevsellik ve kalite açısından endüstriyel standartlara sahip, iyi tasarlanmış ürünler sunmaktadır.



Detaylar için aşağıdaki videoları izleyiniz.






Kaynak: 


 



 


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar