elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

F35 Uçuş Testleri Tamamlandı!

F16’lardan sonra ortaya çıkan ve Türkiye’nin de üretim projesinin içerisinde yer aldığı yeni savaş uçağı F35 için testler gerçekleştirildi. F35 uçuş testleri başarılı bir şekilde yapıldı.



A- A+
24.04.2018 tarihli yazı 7839 kez okunmuştur.
Havacılık tarihindeki en kapsamlı uçuş test programı Lockheed Martin'in üç adet F35 Lightning 2 modeli ile tamamlandı. 11 Nisan'da ABD'nin Donanma Hava İstasyonunda gerçekleştirilen sistem geliştirmesi testi (SDD), harici olarak 907 kg yük, GBU-31 direk saldırı mühimmatı ve AIM-9X ısıya duyarlı füzelerle beraber çalışmalarını başarıyla tamamladı.
 
F35'in üç farklı modelinde SDD testleri; test mühendisi, bakımcı, pilot, destek personeli olmak üzerinde bin kişiden oluşan bir ekibin çalışmasıyla gerçekleştirildi. Bu testlerin içerisinde F35-B 'ler için 1500'ün üzerinde dikey iniş testi,  183 silah ayırma testi, 46 silah teslim doğruluğu testi ve 33 etkinlik testi bulunmaktaydı.

 


►İlginizi Çekebilir: Akıllı Bomba Kitleri: Yerli Teknolojiler
 

F35'lerin SDD uçuş testlerini tamamlaması yıllarca süren sıkı bir çalışmadan sonra tamamlandı. 11 yıldan fazla süren testlerde 11000'den fazla uçuş saati, buna bağlı olarak 9200 sorti gerçekleşti. Ayrıca  65000 test noktasındaki tasarım, dayanıklılık, yazılım, sensör ve silah kabiliyeti her üç F35 modeli için incelendi.
 

F35 Lightning 2 bir çok ülkenin çok çeşitli savaş uçaklarının yerini alabilecek potansiyeli yüksek bir savaş uçağı. Üç farklı F35 modeli de hem hava üstünlüğü hem de düşman hava savunmalarını bastırmak için tasarlandı. Buna ek olarak, durumsal farkındalık sağlamak için ağ ve komuta kontrol yeteneği için akıllı muharebe sistemleri kullanılmakta.

Şu anda SDD testleri tamamlandı fakat F35'lerin tam ölçekli üretiminden önce operasyonel test ve değerlendirmeden geçmesi gerekiyor.  Buna ek olarak uçuş testleri performansın geliştirilmesi ve  teknoloji geliştikçe modernizasyonun sağlanması  amacıyla tam ölçekli üretime geçilse bile devam edecek.


Kaynak:

newatlas
 
Ali Can ÇABUKER Ali Can ÇABUKER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.