TUSAŞ’ın İlk Orta Gövde Uçakları Göklerde Yerini Aldı
JSF/F-35 Programı kapsamında, üretimi TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'de gerçekleştirilen ilk "Orta Gövde"den oluşan uçak ABD'deki nihai montaj hattında tamamlanarak hizmete girdi.
14.03.2015 tarihli yazı 8420 kez okunmuştur.
JSF/F-35 Programı kapsamında, üretimi TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'de gerçekleştirilen ilk "Orta Gövde"den oluşan uçak ABD'deki nihai montaj hattında tamamlanarak hizmete girdi.
JSF/F-35 Programı
SF/F-35 Müşterek Taarruz Uçağı, tek pilot ve tek motorlu, beşinci nesil, hava-yer taarruz, keşif, taktik, savunma gibi çok maksatlı, görevleri düşük görünürlük özelliğiyle gerçekleştirebilen bir avcı / savaş uçağıdır. Programda Türkiye'nin yanı sıra yer alan diğer katılımcı ülkeler şunlardır; Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İtalya, Hollanda, Kanada, Avustralya, Norveç ve Danimarka
Uçağın en karmaşık yapısal bölümlerinden birisi olan "Orta Gövde" ABD dışında tek kaynak olarak TUSAŞ tarafından üretilmektedir. Bunun yanısıra "Kompozit Komponentler, Hava Alığı ve Hava-Yer Harici Yük Taşıyıcı-Pylon" dünyadaki iki kaynaktan birisi olarak yine TUSAŞ tarafından üretilmektedir.
İlk Orta Gövde’den Oluşan Uçak Göklerde
JSF/F-35 Programı kapsamında, üretimi TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'de gerçekleştirilen ve müşterileri Northrop Grumman ile Lockheed Martin'e, 11 Aralık 2013 tarihinde düzenlenen törenle teslim edilen ilk "Orta Gövde"den oluşan uçak ABD'deki nihai montaj hattında tamamlanarak Şubat 2015'de hizmete girmiştir.

Halen ABD dışında tek kaynak olarak üretim yapan TUSAŞ'ın JSF/F-35 Orta Gövde üretim faaliyetleri, Türk uçaklarının Orta Gövde'lerinin üretimleri de dahil olmak üzere, 2030'lu yıllara kadar devam edecektir. TUSAŞ, "Orta Gövde"lerin yanı sıra, "Metalik Alt Gövde"ler, "Hava-Yer Harici Yük Taşıyıcı Pylon"lar, "Kompozit Komponentler" ve "Hava Alığı" üretimlerine de dünyada tek veya iki kaynaktan birisi olarak devam etmektedir.
Kaynak
►TUSAŞ
YORUMLAR
ANKET
-
Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
-
2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
-
Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
-
Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
-
Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
-
Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
-
En İyi 5 Tıbbi Robot
-
Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
-
Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
-
İlginç Robotlar Serisi
-
Siemens Kaçak Akım Koruma Cihazları | RCD, RCCB
-
Siemens 3WL açık tip güç şalterleri ACB
-
Siemens 7KM PAC3100, 3200, 4200 Ölçüm Cihazları Teknik Özellikler
-
Konvertör için SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 2
-
Kurulum ve bağlantı - SINAMICS V20 / G120 Smart Access Module 1
-
Sigma Elektrik Tanıtım Videosu
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
K400 K630 Tip Şalterlere Açtırma Bobini Takılması
-
Kaçak Akım Algılamalı Şalterlere Yardımcı Kontak Takılması
-
Sigma Elektrik Tanıtım Filmi
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.