elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

En Çok Tercih Edilen Yazılım Dilleri |
2021

Yazılım alanı gün geçtikçe popülerleşiyor ve gelişiyor. 2021 yılında en çok tercih edilen dilleri ve bu diller hakkında bilgilere yazımızda inceleyebilirsiniz.



A- A+
29.09.2021 tarihli yazı 4543 kez okunmuştur.
Yakın geçmişe kadar iş görüşmelerinde bildiğimiz diller denilince kastedilen yabancı dil bilgimizdi. Günümüzde ise artık bu değişti. Yazılım dillerinin önemi ve yazılım öğrenmek son zamanlarda oldukça popüler. Pandeminin de etkisiyle tüm dünya webinarlar, online etkinlikler ve eğitimlere yöneldi. Yazılımı öğrenmek için gereken ekipmanları incelediğimizde pandeminin yazılıma olan ilgiyi de artırdığını düşünebiliriz.

Peki bu yılın en çok tercih edilen yazılım dilleri hangileriydi? Hep birlikte inceleyelim.
 

İlginizi Çekebilir: Yazılım Otomobile Hükmediyor
 
IEEE; CareerBuilder, GitHub, Google, Hacker News, Reddit, Stack Overflow ve kendi kaynakları olmak üzere sekiz kaynaktan alınan veriler ile 2021 yılının en çok tercih edilen yazılım dillerini tespit etti ve kendi web sitesinde yayınladı.

Sıralamaya göre Python 2021 yılının en çok tercih edilen dili konumunda. Gömülü sistemlerde oldukça kullanışlı olan Python için yeni bir dil olması ve çok tercih edilmesi sebebiyle öğrenmesi daha kolay diyebiliriz. Python’un bazı sınırları bulunsa da büyük ölçekli yapay zeka algoritmaları için de tercih ediliyor. Python ile web, masaüstü uygulamaları, yapay zeka ve gömülü sistemler gibi alanlarda programlama yapılabiliyor.

 
 
İlginizi Çekebilir: Gömülü Sistem Nedir?
 
Listenin 2. sırasında Java bulunuyor. Java ile çoğumuzun bildiği gibi web, bilgisayar ve telefon uygulamaları üzerine çalışılıyor. Java’yı C ve C++ takip ediyor. Bu diller ile mobil ve masaüstü uygulamaları ve gömülü sistemlerde kullanılıyor. Ayrıca bu dillerin tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden birisi devasa kod tabanlarına sahip olmalarıdır diyebiliriz. Python dilinin önemli kısımlarının ve kütüphanelerinin performans nedeniyle C dili ile yazıldığını unutmamak gerekiyor.
 
Windows 11’in duyurulmasının ardından C# büyük listede büyük bir sıçrayış yaptı. Bu sıçrayışın en önemli sebeplerinden birisi de C# dilinin 9.0 sürümünün duyurulması. Geçen seneki listede 25. sırada olan C# bu sene 6. sıraya yükseldi. IEEE yaptığı sıralamalarda dillerin hangi alanlarda da kullanıldığını belirtti. Bu alanlar web, mobil ve masaüstü uygulamaları ve gömülü sistemlerden oluşuyor. C# ise 55 dillik listede bu alanların hepsinde çalışabileceğiniz tek dil olma özelliğini taşıyor.
 


İlginizi Çekebilir: Docker Nedir? Ne İçin Kullanılır?

IEEE yaptığı listeyi konfigüre etme imkanı sunuyor. Örneğin dilleri ilgi alanlarına göre sınıflandırabiliyorsunuz. Yani sadece gömülü sistemler ve masaüstü uygulamaları ile ilgili olan dilleri görebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra iş hayatında en çok ihtiyaç olan dilleri ve açık kaynağa en çok sahip dilleri görme şansınız da var. Listeyi incelemek ve kendinize göre düzenlemek için aşağıdaki linkten IEEE’nin sitesine ulaşabilirsiniz.

Siteye ulaşmak için tıklayınız.



Kaynak:

► spectrum.ieee.org
Serhat Seyrek Serhat Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.