elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın İlk Tam Ölçekli Yolcu Kapsülü Tanıtıldı

Quintero One adlı yolcu kapsülü ile uzun mesafeler daha kısa sürede gidilebilecek. Açılış töreni İspanya’da gerçekleştirilen kapsülün ilk gerçek yolcularını gelecek yıl taşıması bekleniyor.



A- A+
08.10.2018 tarihli yazı 6117 kez okunmuştur.
Dünyanın ilk tam ölçekli yolcu kapsülü, kompozit uzmanı Carbures ve mühendislik şirketi Inypsa'nın birleşmesinden oluşan yeni bir şirket olan Airtificial'in Güney İspanya havacılık tesislerinde inşa edildi. Quintero One adı verilen kapsül, 15 metre (50 fit) genişliğinde ve iç kabin uzunluğu 32 metre (105 fit) uzunluğa sahip olacak şekilde tasarlandı.
 
Kapsülün üretiminde karbon fiber ve gömülü sensörlerin bir kombinasyonunu içeren özel olarak üretilmiş, süper güçlü, süper hafif akıllı malzemeler kullanıldı.  Kapsül 82 karbon fiber panel, 72 sensör, 75000 perçin ve 7200 metrekare (1,8 dönüm) fiber malzeme içeriyor. Sensörler sayesinde kapsül çalışırken sıcaklıktan stabiliteye kadar tüm bilgileri kablosuz biçimde iletebiliyor. Kapsülün ağırlığı beş ton ve bir seferde 30-40 yolcu taşıyabiliyor. Kapsülün dış kısmı bir şey çarpması durumunda yolcuları korumak amacıyla karbon fiber malzemeden üretildi.




İlginizi Çekebilir: Ses Hızında Seyahat |Hyperloop

Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT) kurucu ve CEO'su Dirk Ahlborn "Sadece beş yıl içinde Hyperloop için ihtiyaç duyduğumuz teknolojiyi, yeni kaldırma sistemi, vakum pompaları, piller ve akıllı kompozitlerimizle çözdük ve geliştirdik. Bu kapsül, şimdiye kadar yapılmış en verimli taşıma sistemlerinden birinin parçası olacak. " dedi. Kapsülün açılış töreni İspanya Puerto de Santa Maria’da gerçekleştirildi.

HyperloopTT'nin kurucusu Bibop Gresta, "2019'da bu kapsül yolcular için tamamen optimize ve hazır olacak." diyerek kapsülün gelecek sene yolcularını taşıyacağını belirtti. Kapsül kullanılmadan önce sisteme ek montaj ve entegrasyon için HyperloopTT'nin Fransa'nın Toulouse kentindeki araştırma ve geliştirme merkezine teslim edilecek. HyperloopTT, önümüzdeki yıllarda Çin'de ve Abu Dhabi'deki ticari pistlerde kapsülün yolcularını taşımasını hedefliyor.

 
Kaynak:

Interestingengineering
Techgistafrica
Futurism

İlgün Fatma Türkyılmaz İlgün Fatma Türkyılmaz Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.