elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Desigo Control Point – Bina Otomasyonu İzleme ve Kontrol

Siemens Bina Teknolojileri, kapsamlı Desigo portföyünü kullanıcı dostu Desigo Control Point ile genişletiyor. Desigo Control Point, çeşitli yeni web sunucular ve dokunmatik panel seçenekleri ile bina operatörleri ve kullanıcıları için genişletilmiş çalışma seçenekleri sunar.



A- A+
17.07.2018 tarihli yazı 5538 kez okunmuştur.
Desigo Control Point, oda otomasyonundan merkezi sistemlere kadar grafiksel operasyonları destekler. Entegre bir grafik editör ve geniş bir şablon ve sembol kütüphanesi içerir. Enerji tüketimi, grafik arayüz ve trendler üzerinden analiz edilebilir ve verimlilik optimizasyonu yapılabilir.

Desigo Control Point, ürün gamında yer alan kullanıcı dostu grafik tabanlı bir panel üzerinden veya herhangi bir PC üzerinden bina otomasyon sistemlerinde izleme ve kontrol amaçlı kullanılır. Oda otomasyonundan bina yönetim sistemlerine kadar, grafik arayüzler ve trendler ile operasyon seçenekleri sunar. Uygulama türüne ve müşteri gereksinimlerine bağlı olarak kontrol edilen disiplinlerin entegrasyonu için farklı teknolojileri destekler.

 

Desigo Control Point ürün ailesi; BACnet Web Server, TCP/IP Dokunmatik Panel (client) ve BACnet/IP Dokunmatik Panelden (entegre web server) oluşur. TCP/IP dokunmatik paneller, birden fazla panelin merkezi bir BACnet Web Server tarafından sunulan aynı verilere eriştiği projeler için uygundur. BACnet/IP dokunmatik paneller ise BACnet ağında bağımsız olarak kullanılabilir. Desigo Control Point 3rd party BACnet cihazları destekler. Ayrıca dahili web server özelliği sayesinde standart web tarayıcılar üzerinden uzak bağlantıya olanak sağlar.



Desigo Control Point ayrıca enerji tüketimini görselleştirmek, izlemek ve optimize etmek için araçlar sunar. Örneğin, izlenen sistemlerin karbon ayak izini yönetmek ve analiz etmek veya tüketim trendlerini göstermek için enerji gösterge panelleri oluşturmak mümkündür. En önemli veriler sürekli olarak kayıt altındadır ve geçmiş verilere ve oluşturulmuş trendlere dayalı olarak optimizasyon olanağı sağlar. Detaylı analizler için toplanan veriler excel formatında dışarıya aktarılabilir.
 

Desigo Control Point'in diğer özellikleri: e-posta ve SMS ile alarm yönelendirme, zaman programları ve basitleştirilmiş raporlama modülüdür. Son olarak, Desigo Control Point entegre bir grafik editörüne, şablonlar ve semboller içeren geniş bir kütüphaneye sahiptir. Grafik editörü 2D ve 2D + sembolleri ve grafikleri statik olarak veya animasyon olarak görüntüleyebilir. Desigo Control Point ek bir lisans veya yazılım gerektirmeden web arayüz üzerinden devreye almayı destekler.



Desigo Control Point, sadece küçük ve orta ölçekli HVAC projeleri için değil, aynı zamanda oda otomasyonu projeleri ve son derece özelleştirilmiş kullanıcı arayüzleri gerektiren projeler için de uygundur. Ayrıca BMS projelerinde lokal izleme ve kontrol amaçlı da kullanılabilir.

Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar