elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Asırlardır Sönmeyen Ateş

Türkiye'de, milattan önce 5. yüzyıldan beri sönmeyen bir ateş olduğunu daha önce hiç duymuş muydunuz? Bütün dünyanın dikkatini çeken yıllardır sönmeyen ateşi ve sırrını bu yazımızda sizin için araştırdık.



A- A+
19.12.2014 tarihli yazı 14544 kez okunmuştur.
Açıklamada da belirttiğimiz gibi sönmeyen ateş yani yanartaş Türkiye'de. Antalya ili Kemer ilçesinde, ormanlık bir alan içerisinde ve deniz seviyesinden yaklaşık olarak 250 metre yüksekte bulunan bu doğa harikası yer, çoktan turistik bir merkez olmuş durumda. Bizans Kilisesi'nin kalıntılarının arasında kalmış bu turistik yer, adeta karanlık nedir hiç bilmemiş.
 



►İlginizi Çekebilir: FlameStower|Ateş ile Şarj

 
Yapılan incelemeler sonucu asırlardır sönmeyen bu ateşin sırrı, yer altında depolu olan milyonlarca ton metan gazının açıklıklardan sızarak yeryüzüne yani oksijene ulaşıp alevlenmesidir. Bu alevlenme aynı bölgede birkaç farklı noktada olmakta olup günün bütün saatlerinde seyir keyfi vermektedir.
 
Milattan önce 5. y.y.'dan beri yandığı düşünülen bu yanartaşlar ise çoktan çeşitli efsanelerde yer almış. Bellerophone (mitolojik bir yunan tanrısı) ile Pegasus'un (kanatlı at) cennete doğru yol aldıkları ve tam cennete ulaşacakken Pegasus'un Bellerophone' yi düşürdüğü ve Bellephone'nin yeryüzünde geçen hikayesi gibi bir çok hikayede adı sıkça geçmiş. Bu yanartaşın fotoğraflarına hep birlikte göz atalım.
 









 
Kaynak:

►Wikipedia
 
ÇAĞRI YİĞİT ÇAĞRI YİĞİT Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar