elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Anons Alarm Matrix Paneli

İnsanların tahliyesinin güç olduğu binalarda, yangın alarm sisteminden aldığı bilgilerle yönetilebilen acil durum anons sistemlerini tesis etme ihtiyacı doğmuştur. Bu ihtiyaç doğrultusunda Anons Alarm Matrix paneli geliştirilmiştir. Bu yazımızda Anons Alarm Matrix panelini anlatacağız.



A- A+
05.10.2015 tarihli yazı 8390 kez okunmuştur.
Akıllı adresli yangın alarm sistemleri ile genel seslendirme ve sesli alarm sistemlerinin entegrasyonu Anons Alarm Matrix Paneli ile yapılabilmektedir. Alarm matrix paneli, yangın algılaması yapıldıktan sonra, yangının oluştuğu bölge ve yakın bölgelere tahliye anonsu, diğer bölgelere ise bilgi amaçlı anons yapabilmektedir. 19”, 3U rack yapısına uygun panelin 32 adede kadar anons girişi, 64 adede kadar programlanabilir alarm/ikaz çıkışı bulunmaktadır. Anons alarm matrix panellerinin sayısını ihtiyaca göre arttırmak mümkündür.


 

Alarm matrix paneli sayesinde, yangın alarm bilgisine bağlı sebep/sonuç senaryoları kurularak olay anında istenilen çıkışlarının aktif olması sağlanabilir. Bu çıkışların sesli alarm ve anons sistemini tetiklemesi ile acil durum anons ünitesine önceden kayıt edilmiş mesajlar farklı bölgelere anons edilerek binada bulunan insanların doğru bir şekilde bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi sağlanmaktadır.

Ayrıca, akıllı adresli yangın alarm santrallerindeki dahili anons modülü ile yangın veya acil bir durum olduğunda yetkili kişiler binanın istenilen bölgesine mevcut anons sistemi üzerinden canlı anons yapabilmektedir.

 

 

  Bağlantı Şeması .pdf dokümanı için tıklayınız.




Kaynak:


Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar