elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ANKA Blok A, İlk Görev Uçuşunu Tamamladı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'nin geliştirdiği ANKA Blok A model insansız hava aracı görev uçuşlarına Elazığ'da başladı. ANKA Blok A model insansız hava aracı 4 saat süren ilk görev uçuşunu başarılı bir şekilde tamamladı. Detaylar haberimizde.



A- A+
11.02.2016 tarihli yazı 10383 kez okunmuştur.
Elazığ ilindeki eski havaalanı hangarı bölgesine yerleştirilen ANKA Blok A, 4 saat süren ilk görev uçuşunu başarıyla tamamladı. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Orhan Akbaş ve ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı Emin Alpman'ın yer kontrol merkezinden takip ettikleri ANKA Blok A, yapılan planlamalara göre Elazığ'daki eski havaalanından havalanarak 19 bin fit yüksekliğe ulaştı. ANKA Blok A, 32 kilometrekarelik bir alanda keşif ve gözetleme yaptıktan sonra inişini gerçekleştirdi.




TUSAŞ insansız hava araçları programında program müdürü olarak görev alan Barış Atakan, ANKA Blok A modelinin kendi sınıfında bulunan insansız hava araçları arasında Türkiye'nin en büyük insansız hava aracı olduğunu dile getirdi.



ANKA Blok A'nın Teknik Özellikleri


►Orta irtifada uçabilen ANKA Blok A'nın maksimum kalkış ağırlığı 1750 kilogram.
►Uzun menzilde uçuş yapabilen ANKA Blok A'nın kanat açıklığı 17,5 metre.
►ANKA Blok A modeli 200 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesine sahip.
►ANKA Blok A'nın üzerinde keşif gözetleme sensörü olarak gece ve gündüz kamerası, lazer işaretleyici ve lazer mesafe ölçümü cihazları bulunmaktadır.
►Üzerinde bulunan sensörler sayesinde hem gece hem de gündüz şartlarında uzak mesafelerdeki insan ve araçları tespit edebilmektedir.
►ANKA Blok A taşıdığı telsiz rölesi sayesinde farklı alanlarda görev yapmakta olan kara birliklerinin birbirleri ile iletişimlerine destek sağlayabilmektedir.
►Ayrıca ANKA Blok A'da tam otomatik iniş-kalkış ve yedek uçuş kontrol sistemleri de yer almaktadır. Yazar:Muhammed Ahmet ALKAN Kaynak:Anadolu Ajansı

►İlginizi Çekebilir: ANKA | Yerli Teknolojiler
 
Muhammed Ahmet ALKAN Muhammed Ahmet ALKAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.