elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2015 Yılında Geliştirilen Yerli Teknolojiler |
2. Bölüm

2015 yılında yerli teknolojiler konusunda ülkemiz adına birçok yenilikler yaşandı. 2015 yılında gerçekleştirilen yerli teknolojiler yazı serimizin bu bölümünde ulaşım, uzay bilimleri ve sağlık alanındaki gelişmeler ile devam ediyoruz.



A- A+
31.12.2015 tarihli yazı 8666 kez okunmuştur.

Ulaşım

Yerli teknolojiler, 2015 yılında demir yollarında da kendini gösterdi.

Yerli Teknoloji Elektrikli Lokomotif E1000

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) ortaklığı ile tamamı 
yerli teknoloji ile geliştirilen “E1000 Yerli Elektrikli Lokomotif” üretiminde 18 bilim insanı görev aldı. Tamamı yerli teknoloji ile geliştirilen E1000 Eskişehir TCDD Hasanbey Lojistik Merkezi’nde düzenlenen törenle raylara indi.
 




 

Uzay Bilimleri

Teknolojide ve bilimde tamamıyla yerli kaynakları kullanmaya çalışan Türkiye 2015 yılında uzay bilimleriyle ilgili çalışmalara da imza attı.

Türkiye’nin İlk Yerli Uydu Yer İstasyonu Projesi

Türkiye’nin ilk yerli uydu yer istasyonu projesi 2015 yılında başlatıldı. Projede uydu yer istasyonları konusunda daha fazla sistemin yerli imkânlarla tasarımı, üretimi, test ve entegrasyonu hedefleniyor.

 



► İlginizi Çekebilir: İnsansız Deniz Araçları | Yerli Teknolojiler

 

Sağlık

2015 yılında sağlık alanında kullanılan araç ve gereçleri yerli teknolojiye dönüştürmek ve yerli teknolojiyle yeni ürünler üretmek hedeflendi.


Yerli Teknoloji İnovatif Hasta Yatakları

Sivas’ta NITROCARE markasıyla medikal ekipmanlar üreten Gökler Group ürettiği inovatif hasta yatakları, sedye ve hasta taşıma üniteleri ile sağlıkta yerli teknoloji konusunda dikkatleri üzerine çekti. Firma TÜBİTAK desteği ile elektrikli hasta karyolası da geliştirdi.

 


Sağlıktan savunmaya birçok alanda yerli üretime geçip teknolojide dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefleyen ülkemiz, bu alanda geliştirdiği ürünlerle ekonomisini büyütmekte, kendi insanlarını bilim ve teknolojiyle içli dışlı hale getirmekte, bilim insanlarının, mühendislerinin ve mucitlerinin önünü açmaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk:” Gözlerimizi kapayıp tek başımıza yaşadığımızı düşünemeyiz. Memleketimizi bir çember içine alıp dünya ile alakasız yaşayamayız... Aksine yükselmiş, ilerlemiş medeni bir millet olarak medeniyet düzeyinin üzerinde yaşayacağız… Bu hayat ancak ilim ve fen ile olur. İlim ve fen nerede ise oradan alacağız ve her millet ferdinin kafasına koyacağız. İlim ve fen için kayıt ve şart yoktur.” diyerek bu ülkede yaşayan insanların bunu başarabileceğini ve başarmak için kayıt ve şart olmadığını bizlere aşılamıştır. Çağdaş uygarlık yolunda kendi yerli teknolojilerimizi daha da geliştirerek tüm dünyaya örnek bir ülke olmak dileğiyle …


Kaynak:

ADİK
Roketsan
BAYKAR
Aselsan

Yazar: Hakan Kahraman

Hakan KAHRAMAN Hakan KAHRAMAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar