Siemens, Akıllı Şebekelerdeki Deneyimini ICSG 2017'de Paylaştı
Siemens, yeni yaklaşım ve teknolojilerle geliştirdiği akıllı şebeke sistemlerine yönelik ürün ve çözümlerini, 5. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı ICSG 2017’de tanıttı. Detaylar haberimizin devamında...
24.04.2017 tarihli yazı 8958 kez okunmuştur.
Siemens'in Akıllı Şebeke ve Sistem Çözümleri
Akıllı şebekeler ve şehirler alanındaki araştırmacıları, uygulayıcıları, geliştiricileri ve kullanıcıları uluslararası bir platformda bir araya getiren ICSG Uluslararası Akıllı Şebekeler Kongresi’nin beşincisi, 19-20-21 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı. Akıllı şebeke teknolojilerinin gelişimi için dünya genelinde pek çok çalışmaya imza atan Siemens; bu alandaki deneyimi ve yenilikçi akıllı şebeke sistem ve çözümlerini fuar katılımcılarıyla paylaştı.
ICSG 2017’de T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez'in moderatörlüğünde gerçekleşen "Akıllı Şebekeler’de Küresel Dinamikler Paneli’nde konuşmacı olarak yer alan Siemens Global, Bulut Çözümleri Yöneticisi Andy Turner. dünyada akıllı şebekelerle ilgili yeni çözümlerin ve uygulamaların" altını çizdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı Standı Ziyaret Etti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı’nın da konuşmacı olarak yer aldığı ICSG 2017'de, Türkiye’deki enerji yönetimi alanındaki teknolojik gelişmelere ve akıllı şehirlerin önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Fuarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Siemens Türkiye standını ziyaret ederek, Siemens'in akıllı şebeke teknoloji çözümlerini inceledi.
Akıllı Şehirler Dönemi Başlıyor
ICSG 2017’de Akıllı Şebekelerde Küresel Dinamikler, Akıllı Şehirler, Akıllı Elektrik Dağıtım Şebekeleri, Akıllı Şebekeler ve Şehirlerde Siber Güvenlik, Akıllı Gaz Dağıtım Şebekeleri, Akıllı Şehirlerde Teknolojik Gelişmeler ve Akıllı Şehirlerin Geleceği konuları masaya yatırıldı.
.
Aynı başlık altında bir fuarın da yer aldığı etkinlik; T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın himayelerinde, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve IEEE Power & Energy Society (IEEE-PES) desteğiyle gerçekleştirildi.
Siemens, Akıllı Şebekeler’i Türkiye’de Geliştiriyor
Dünya üzerinde Akıllı Şebekeler’in gelişimi için dört farklı merkez belirleyen Siemens’in bu merkezlerinden biri Türkiye’de bulunuyor. Dijital Şebekeler çözümlerini Türkiye’de geliştiren Siemens, var olan altyapıyı daha akıllı ve otomatize ederek, insan hatalarından arındırarak, daha verimli kullanabilmeye odaklanıyor. Bu merkezde geliştirilen teknolojilerin zaman içinde Siemens’in faaliyet gösterdiği 190 ülkede kullanılmaya başlaması hedefleniyor.
Siemens Hakkında
Siemens AG (Berlin ve Münih), 165 yılı aşkın süredir mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. 200'den fazla ülkede faaliyet gösteren şirket elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynak verimli teknolojilerde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens aynı zamanda, off-shore rüzgar türbini inşasında, enerji üretimi amaçlı kombine çevrim türbini tedarikinde ve enerji iletimi çözümlerinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca, altyapı çözümleri ile endüstri için otomasyon ve yazılım çözümlerinde de öncülük yapmaktadır. Şirket, bunun yanında önemli medikal görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır. 30 Eylül 2016'da sona eren 2016 mali yılında şirketin elde ettiği toplam gerçekleşen satış geliri 79,6 milyar euro, net kârı ise 5,6 milyar eurodur. Eylül 2016 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 351.000'dir.
YORUMLAR
GÜNÜN FİRMASI
GÜNÜN ÜRÜNÜ