elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yeşil Şehirler için Yeşil Işık

Hızlı itfaiye ekipleri, tam zamanında gelen otobüsler, düzenli trafik ve daha az karbondioksit salınımı... Bunları vaat eden Siemens Sitraffic STREAM, otobüsler ve acil durum araçları için Almanya Böblingen'de test edilen akıllı trafik önceliklendirme sistemidir. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
22.02.2016 tarihli yazı 7155 kez okunmuştur.
Sitraffic STREAM, yerel toplu taşıma sistemleri ve acil durum araçları için uydu tabanlı önceliklendirme sistemidir. Sistem kavşaklarda bulunan trafik ışıklarını otomatik olarak, gelen otobüs ve acil durum araçları için yeşile çevirir. Siemens'in çözümünü özel kılan şey ne sokaklar üzerinde pahalı özel kurulumlar ne de araçlar üzerinde karmaşık bir değişiklikler gerektirmemesi. Bunun yerine, sadece GPS ve GPRS anteni ile kolay montaj edilebilir bir kutu var. Bu şekilde, en ileri trafik teknolojisi küçük kasabalar ve topluluklar için ekonomik kullanım sağlıyor.
 


Kulağa büyük maliyet getirecek karmaşık ve neredeyse imkânsız bir sistem gibi gelse de şu an Böblingen'deki düzenli trafiğin bir standarttı. Sitraffic azaltılmış CO2 salınımı ile beraber sorunsuz kentsel trafik akışı sağlıyor. Şimdiye kadar, Yüksek uygulama maliyetlerden dolayı; küçük şehirlerde, otobüsler ve acil durum araçları için sadece analog kontrol sistemleri uygulanabilir bir seçenekti. Sitraffic STREAM ise tamamen dijital. Sadece bütünleşmiş GPS sistemi ve GPRS anteni ile küçük bir tümleşik birimi (OBU) araçlara kurmak gerekiyor. Sistem GPS ile araca monteli birimleri kullanmakla beraber ve hiçbir yol kenarı kurulumuna ihtiyaç duymuyor.OBU tam konumu belirlemek için GPS kullanıyor ve GPRS den gelen pozisyon bilgileri trafik kontrol sistemine aktarılıyor. Sanal olarak işaretlenmiş geçiş noktaları geçildiğinde, merkezi kontrol sistemi o geçiş ışıklarını yeşil yapıyor. Kavşak geçilir geçilmez, sinyal sistemi normale dönüyor böyleliklebekleme süreleri minimize edilmiş oluyor.
 



İlginizi Çekebilir: NASA'dan Hava Trafik Kontrol Sistemi


Ek olarak, araç yer bilgileri ile duraklardaki kalkış zamanları gerçek zamanlı olarak kontrol edilebiliyor, bu da yolcular için büyük bir artı. Genele baktığımızda toplu taşıman daha dakik ve otobüslerin daha güvenilir bir duruma getirebildiğini görüyoruz. Şehir içerisindeki CO2 salınımını azalıyor, çünkü otobüsler daha düzenli hareket ediyor bu da toplu taşımayı daha etkileyici bir alternatif haline getiriyor.
 


İtfaiye bölümü de bu yenilikçi çözümden faydalanıyor; Acil durum araçları kavşaklardaki kırmızı ışıklar yüzünden daha uzun süreli sürüşler yapmak zorunda kalmıyor. Böylelikle kurtarma ekibinin kazazedelere daha hızlı ulaşma imkânı doğuyor. Sitraffic STREAM basit ve zekice tasarlanmış aktif olarak kullanılan ekonomik, güvenilir ve sürdürülebilir kentsel trafik çözümdür.
 


Kaynak:



Yazar: Alperen Kara

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.