elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Görüntü İşleme ile Yeni Nesil Kıyafet Teknolojisi

Görüntü İşleme teknolojisinin gelişimi ile birlikte, gelecekte internetten beğenerek satın aldığınız ve üzerinizde denediğinizde sizi hayal kırıklığına uğratan kıyafetler tarihe karışacak.



A- A+
31.05.2018 tarihli yazı 10051 kez okunmuştur.
Amazon, yeni projesi ile birlikte kullanıcılara 250 dolar değerinde hediye çeki veriyor. Kullanıcıların yapmaları gereken 20 hafta boyunca en az 10 defa bedenlerinin 3-boyutlu taramasını sisteme yüklemesi. Projenin temel amacı perakende satıcıların zamanla insan bedenindeki değişimleri daha iyi anlamasını ve daha uyumlu kıyafetler üretmesini sağlamak.


 
 

New York merkezli 2013 yılında kurulan Body Labs bilgisayarlı görü ve yapay zekâ girişimin, Amazon tarafından satın alınmasından sonra duyulmaya başlayan bu projede, şimdilik temel amaç internet satıcılarının kullanıcılara daha uygun beden önerebilmelerini sağlamak. İlk başta Amazon’un yaptığı $70 milyon dolarlık yatırıma göre küçük bir amaç gibi görünse de istatistiklere göre Amerika’da internet üzerinden satın alınan giyim ürünlerinin %20 si değişim için geri yollanmakta. Bu sayı ortalama olarak her internet satıcısı için sattığı ürünün %9’nun geri dönmesi demek.




Bir diğer Amazon ürünü olan Echo, görsel iletişim alanında yapılan yatırımlardan biri, masanızın üzerine yerleştirip, günlük fotoğraf/video çekimi yapabileceğiniz gibi daha önce çekilmiş boydan fotoğraflarınız ve kıyafet kombinleriniz için Echo’dan öneri alabilirsiniz. Bir diğer kullanım amacı da 3-boyutlu oyun sektörünün daha gerçekçi hale getirilmesi olabilir. Oyun sektörü, 3-boyutlu vücut modeli tekniğine yönelik bir başka potansiyel kullanım imkânı sunabilir

Savitude sitesi görsel tanılama teknolojisi ile dokuz beden tipinden birini size öneriyor. Müşterilerin kendi beden ölçülerine uygun ürünü daha iyi anlayabilmelerini sağlayan bu sistemde klasik S, M, L, XL, XXL gibi tanımlamalar önemsiz kalıyor.

 


İsveçli bir girişim olan Virtusize, kullandığı platformda daha önce satın aldığınız ürünlerin hangi bölgelerinin bedeninize uymadığını belirterek gelecek siparişe yönelik öneriler veriyor. Bir diğer girişim olan CALA’da kullanıcılar kendi fotoğraflarını sistemi yükleyebilmekteler. Kullanıcı fotoğrafları sistemdeki 1000 3-boyutlu beden taraması ile eşleştirildikten sonra moda tasarımcıları, kişinin kendisi üzerinde ölçü almadan kişiye özel tasarım yapabilmekteler.

Kaynaklar:

► techcrunch.com

► futurism.com

Alperen Kara Alperen Kara Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.