elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Robustel R1511P Serisi Gömülü 4G Router |
GSL Mühendislik

GSL ürün portföyünde bulunan R1511P model gömülü router; kart formunda olması, küçük makinelere kolayca entegre edilebilmesi gibi maliyet ve boyut anlamında sunduğu önemli teknik avantajlarla diğer routerlara kıyasla ön plana çıkmaktadır



A- A+
31.03.2023 tarihli yazı 8103 kez okunmuştur.
Router, iki veya daha fazla paket anahtarlamalı ağı veya alt ağı birbirine bağlayan bir cihazdır. İki temel işleve hizmet eder: veri paketlerini amaçlanan IP adreslerine ileterek bu ağlar arasındaki trafiği yönetmek ve birden fazla cihazın aynı İnternet bağlantısını kullanmasına izin vermek. Router; veri paketleri, veri türü, boyutu ve en önemlisi hedef IP (İnternet protokolü) adresi gibi tanımlayıcı bilgileri taşıyan birkaç katmana sahiptir. Router bu katmanı okur, verilere öncelik verir ve her iletim için kullanılacak en iyi yolu seçer. Modem ile arasındaki temel fark ise router ağlar oluşturur ve bu ağlar içindeki ve arasındaki veri akışını yönetirken, modem bu ağları İnternet'e bağlar.

GSL ürün portföyünde bulunan R1511P’nin kart formunda olması, küçük makinelere kolayca entegre edilebilmesi gibi maliyet ve boyut anlamında sunduğu önemli teknik avantajlarla diğer routerlara kıyasla ön plana çıkmaktadır. Ayrıca R1511P’nin elektrikli araç şarjından tıbbi enstrümantasyona kadar geniş bir ölçekte kullanılması da stabil ve güvenilirliğini göstermektedir.


 

R1511P; elektrikli araç şarjı, trafik lambaları, otomatlar, tıbbi enstrümantasyon, endüstriyel enstrümantasyon ve daha birçok IoT tipi uygulama gibi uygulamaları hedefleyen tam özellikli bir gömülü 4G routerdır. R1511P, tümü güçlü yerleşik İşletim Sistemi RobustOS'ta bağımsız olarak yapılandırılabilen Ethernet WAN, Wifi WAN ve 4G WAN arabirimlerine sahip, uygun maliyetli, kompakt boyuta sahip bir router kartıdır.
 

Robustel R1511P Teknik Özellikleri

► Az yer kaplayan, yazılım özellikleri tamamen özelleştirilebilen 4G router kartı
► 2 Ethernet girişi, Wi-Fi (AP  & client) ve 4G/3G/2G desteği
► Seri cihazlar ve entegre Modbus gateway bağlantısı için RS-232 (varsayılan) veya RS-485 port
► Ön onaylı PCB sayesinde minimum üretici sertifikasyon sorunu
► Detaylı SDK dokümantasyonuyla tamamen programlanabilir Linux altyapısı
► İnternet erişimi için Raspberry Pi veya benzeri düşük maliyetli gömülü PC’ye direkt bağlanabilme
► Dolaşımdaki SIM kartlarının daha iyi yönetimi için “Smart Reboot” desteği
► Ekstra ürün reçetesi maliyetini düşürmek için balya halinde paketleme ve kargo seçeneği


 
Şekil: R511P'nin Raspberry Pi'ye kıyasla öne çıkan özellikleri
 

Robustel R1511P Model Seçenekleri

Robustel R1511P iki farklı model seçeneği ile çeşitli uygulama alanlarında efektif kullanım imkanı sağlamaktadır. Bu iki model arasındaki en belirgin fark, birinin RS-232 diğerinin RS485 haberleşme standardını desteklemesidir. Örneğin elektrik dağıtım sektöründe kullanılan otomatik sayaç okuma sistemleri genellikle RS-485 ile haberleşirken, IT alt yapısında bulunan cihazlarda genellikle RS-232 tercih edilebilmektedir.

R1511P-4L-A02EU-A: ​​FDD LTE (4G) Router, 1*RS-232, 2 x 10/100 Mbps, 2 x LAN veya 1 x LAN + 1 x WAN, -25 ila 70­°C çalışma sıcaklık aralığı
R1511P-4L-A02EU-B: ​​​​​​​FDD LTE (4G) Router, 1*RS-485, 2 x 10/100 Mbps, 2 x LAN veya 1 x LAN + 1 x WAN, -25 ila 70­°C çalışma sıcaklık aralığı


 

Maliyet ve Boyut Avantajı

Gömülü bir 4G router, diğer routerların çözemediği iki soruna çözüm sunar: Maliyet ve boyut. ​R1511P de maliyet-etkin ve kompakt boyutlara sahip gömülü özellikte bir 4G router kartıdır. Ethernet WAN, Wi-Fi WAN ve 4G WAN arayüzlerinin her biri Robustel’in güçlü işletim sistemi RobustOS üzerinden bağımsız olarak yapılandırılabilir.

​R1511P, elektrikli araç şarj istasyonları, trafik ışıkları, otomatlar, medikal ekipmanlar, endüstriyel ekipmanlar ve daha birçok IoT uygulamasında kullanıma uygun ve bu alanlarda kullanım için özellikle elverişlidir. RobustOS’in diğer Robustel router serilerine sunduğu tüm avantajlardan istifade etme imkanı da sunar:

RobustVPN – Herhangi bir SIM kartına sabit bir IP adresi sağlayan, Open VPN tünelinin yenilikçi kullanımı
RCMS – Çok sayıda router yönetmede günümüzde zaruri hale gelmiş Bulut Yönetim Platformlarının Robustel imzalı versiyonu. Üstelik Basic versiyonu ücretsiz.
Data-Guard – Veri kotasının beklenmedik aşılma durumlarına yönelik bir güvence: belirlenen eşik aşıldığında veri trafiğini durdurur.
Smart Reboot – Dolaşımda olan SIM kartın dolaşımı durursa devreye giren, elzem backup çözümü
Smart Reboot – Dolaşımda olan SIM kartın dolaşımı durursa devreye giren, elzem backup çözümü

Robustel Cloud Manager Service (RCMS)

Robustel Cloud Manager Service veya kısa adıyla RCMS,  makinelere bulut üzerinden erişim imkanı sunuyor.  Nesnelerin interneti uygulamalarınızda Robustel router ve gateway ekipmanlarınızı, bu cihazlar üzerinden de uç cihazlarınızı kolayca buluta bağlamanızı sağlayan bir platformdur. RCMS ile nesneler, sahalar ve araçlar uydu bağlantısıyla aynı ağda yönetilebilir.
 
RCMS’in sezgisel bir kullanıcı arayüzü ve kolay alışma süreci, hızlı cihaz kurulumu ve kapsamlı cihaz yönetimi için tasarlanmıştır. Routerlarınıza her yerden VPN güveninde, kolayca erişmenizi, routerlarınızda konfigürasyon ve güncelleme yapabilmenizi sağlar.
 
Robustel’in Microsoft Azure server’ları üzerinden sağladığı bulut sunucu hizmeti veya yerel olarak kurulum (Stack) hizmeti şeklinde yararlanılabilir. RCMS, verilerinizi toplama, depolama ve iletmenin esnek, güvenli ve son derece hesaplı bir yolu olarak Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) uygulamanıza bağlantı sağlar.

 

Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar