elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Project Ara İçin İlk Modüler Kamera Üretildi

Project Ara da sona yaklaşıldı sayılır. Google firmasının projesi olan Project Ara ile teknolojiyle gelişen ürünlerin ulaşılabilirliğini daha da artırmayı hedeflemektedir. Projenin ilerlemesi için bir telefon firması da almıştır. Detaylara haberimizde yer veriyoruz.



A- A+
20.02.2015 tarihli yazı 7336 kez okunmuştur.
Google'ın 2011 yılından beri peşinden koştuğu ancak 2013 yılında temellerini attığı bu projede sona bir hayli yaklaşıldı. Project Ara'nın ilk ürünlerinin yıl sonuna kadar piyasaya çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Project Ara ile teknolojiyi yakından takip edebileceğiz yeni bir kamera geliştirildiğinde modülü satın alıp telefonumuza takabileceğiz. Dilersek daha yüksek bataryalı telefona, dilersek daha iyi ses kalitesine sahip hoparlör modülü satın alıp telefonumuzu geliştirebileceğiz. 



Resim 1: Project Ara Prototipi


İlginizi Çekebilir:  Google'dan Modül Telefon Projesi - Project Ara

 
Toshiba'nın da bu projede söz sahibi olabilmek için kamera modülleri üzerinde çalışmaya başladılar. Bu çalışmaların ilk meyveleri de yavaş yavaş gün yüzüne çıktı. Bir 2 megapiksel ön kamera, 5 megapiksel ve 13 megapiksel olmak üzere iki arka kamera toplamda üç modül geliştirdiler. 
 

 
Resim 2: 5 megapiksellik modül.


►İlginizi Çekebilir:  Geleceğin Toplu Ulaşım Sistemi | SkyTran


5 megapiksellik çözünürlüğe sahip olan bu modül 20mm x 40mm x 6.4mm boyutlarındadır. Bünyesindeki sensör 1.4 mikrometredir.



Resim 3: 13 megapiksellik modül.


İlginizi Çekebilir: İş Dünyası Robotların Elinde

 
13 megapiksellik çözünürlüğe sahip olan bu modül ise 20mm x 40mm x 7.1mm boyutlarındadır. Bünyesindeki sensör 1.12 mikrometredir. Prototip olarak üretilen bu modüller Toshiba tarafından 2016 yılı itibariyle üretime başlanacak. Ayrıca Toshiba'nın üzerinde çalıştığı NFC modülü, kablosuz şarj modülü, veri depolama modülü ve TransferJet modüllerini de 2016 yılı itibariyle üretime başlamayı planladıkları modüllerdir.

 
Toshiba mühendislerinin 5 megapiksellik modül üzerinde yaptığı testleri videoda izleyebilirsiniz.


 
 



Kaynak:

►wikipedia
►projectara.com
►toshiba.semicon-storage.com
 
Yunus Özkaya Yunus Özkaya Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.