elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google'dan Modül Telefon Projesi - Project Ara

Google yine her zamanki gibi bizi şaşırtmaya devam ediyor. Şimdiye kadar birçok projenin öncüsü olan Google yine müthiş bir proje ile karşımızda. Eskiden masaüstü bilgisayarlarımızın özelliklerini kendimiz seçer hatta kendimiz takardık. Beğenmediğimiz ya da eskimiş bir parçasını söküp yerine teknoloji marketinden aldığımız parça ile değiştirirdik. Bu işlem günümüzde de devam etmekte fakat dizüstü ve tablet derken yavaş yavaş popülerliğini yitiriyor.



A- A+
10.05.2014 tarihli yazı 9545 kez okunmuştur.
Artık cep telefonlarında da istediğimiz parçayı modül sistemi ile değiştirebileceğiz. Google’ın kasasını ve wifi kitini 50$’a satmayı planladığı bu modülde istediğiniz parçayı siz takacaksınız. Kullanmadığınız özellikleri bulundurmak zorunda değilsin. Mesela kamera ile uğraşmıyorsanız düşük megapikselli bir modül işinizi görecektir. Ya da artık ram yetmiyor diye bir sıkıntınız olmayacak. Hemen bir markete gidip daha yüksek kapasiteli bir ram alabileceksiniz.


Pil kapasitesi düşük diye telefonu değiştirmek zorunda kalmayacaksınız. Hemen yeni bir modül ile yolunuza devam edebileceksiniz. Belki de bir cep telefonunda asla olmaz dediğiniz bir özelliği bu sayede ekleyebileceksiniz. İki adet kamera kullanarak alan derinliğini kendiniz oluşturabileceksiniz.

Google bu projesi ile herkese akıllı telefon ulaştırmayı hedefliyor. 50$’a aldığınız bir cep telefonu kasasını paranız yettiği kadar yükseltebilirsiniz. Bu fiyatı ucuz tutarak her insan kullanabilsin istiyor. İstiyor ki işletim sistemi de Android olunca daha çok müşterisi olsun.

 



İlginizi Çekebilir : DARPA'dan Katlanabilir Dev Uzay Teleskopu

 
Geçen yıl ortaya çıkan bu projenin başında Amerika’nın DARPA kuruluşunda yönetici olarak çalışan Regina Dugan bulunuyor.

Projenin ne zaman uygulamaya konulacağı ise tam bilinmemekle birlikte 2015 olarak tahmin ediliyor. Şu sıralar geliştirici konferansı düzenleyen Google bu proje de acele etmiyor.

 


Akla çok mantıklı bir girişim gibi gelse de Google’ın bazı projeleri gibi bu da ölü doğmuş bir proje olabilir. Sonuçta hep aynı tasarım olursa  ve kaba yapılı bir şekilde piyasaya sürülürse bazı kullanıcılar belki de bir çok kullanıcı bu projeden uzak duracak. Ya da bilgisayar toplama ile ilgili hatırlarsanız bu işten anlayanlar parçaları söküp takıyordu. Yine çoğu kullanıcı bu işlemden uzak duruyordu.

Sonuç olarak henüz piyasaya çıkmamış bir ürünün ne kadar kalıcı olacağını bilemeyiz ama büyük bir çoğunluk bu projeye olumlu bakıyor.  Siz de böyle modül modül değiştirebileceğiniz bir cep telefonu istiyorsanız 2015 i beklemek zorundasınız.




Kaynak :
 

► www.projectara.com
► Wikipedia
► motorolaara.com/

 
Hakan Melikoğlu Hakan Melikoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.