elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

IEC 62443 Uyumlu Ethernet Switchler |
GSL Mühendislik

EDS-4000/G4000 endüstriyel yönetilebilir Ethernet switchler ile GSL Mühendislik haberleşmede yeni bir dönemi başlatıyor. IEC 62443 uyumlu ethernet switchleri ağ portföyünde güvenlik sağlıyor. Moxa’nın en yeni Ethernet switch Serisinin geleceğe yönelik ağ portföyü ile dijital dönüşümünüzü zahmetsizce hızlandırabilirsiniz.



A- A+
11.01.2023 tarihli yazı 9503 kez okunmuştur.
IEC 62443 standardı, elektronik olarak güvenli endüstriyel otomasyon ve kontrol sistemlerini uygulamak ve sürdürmek için gereksinimleri ve süreçleri tanımlamaktadır. Bu standart, güvenlik için en iyi uygulamaları belirler ve güvenlik performansı düzeyini değerlendirmenin bir yolunu sağlar. Siber güvenlik sorununa yaklaşımları, operasyonlar ve bilgi teknolojisi ile süreç güvenliği ve siber güvenlik arasındaki boşluğu kapatan bütünsel bir yaklaşımdır.

ISA/IEC standartları, bina otomasyonu, elektrik enerjisi üretimi ve dağıtımı, tıbbi cihazlar, ulaşım ve kimyasallar ile petrol ve gaz gibi proses endüstrileri dahil olmak üzere IACS kullanan tüm endüstri sektörlerinde siber güvenlik kriterlerini belirler. Uluslararası Otomasyon Topluluğu (ISA), ABD'nin kritik altyapısını oluşturan ekipman ve operasyonları siber saldırılara karşı koruma ihtiyacını kabul ederek 2002 yılında ISA99 standartları komitesini kurdu. O zamandan beri ISA99, otomasyon ve kontrol sistemlerini güvence altına almak için özel olarak oluşturulmuş kapsamlı bir standartlar ve teknik raporlar ailesi yayınladı.


IEC 62443 uyumlu EDS-4000/G4000 Ethernet Switchler


 
ISA/IEC 62443 standartları, uluslararası standartlar ISA/IEC 62443 olarak küresel kabul için Uluslararası Elektroteknik Komisyonu'na (IEC) sunulur. ISA/IEC 62443 serisi standartlar Birleşmiş Milletler tarafından onaylanır. 20'den fazla farklı sektörden kullanım durumlarıyla, ISA/IEC 62443 serisi standartlar, operasyonel teknolojiyi kullanan tüm sektörler özelinde önemli bir fayda göstermiştir. Özellikle son yıllarda Avrupa’da IEC 62443 uyumlu Ethernet switchlerine gösterilen ilgi yoğun bir şekilde artmaktadır. Ethernet switchler network anahtarlamada kritik bir öneme sahip olduğu için IEC 62443 standardını sağlamaları önemli bir artı sunmaktadır.

 

 

ISA/IEC 62443 standartları aşağıdaki konularda rehberlik sağlıyor:

► Kontrol sistemleri siber güvenliğinden sorumlu tüm paydaşlar tarafından kullanılabilecek ortak terim, kavram ve modellerin tanımlanması
► Varlık sahiplerinin, benzersiz iş ve risk ihtiyaçlarını karşılamak için gereken güvenlik düzeyini belirlemelerine yardımcı olmak
► Ürünleri ve satıcı geliştirme süreçlerini onaylamak için bir mekanizma da dahil olmak üzere, ürün geliştiricileri için ortak bir gereksinim seti ve bir siber güvenlik yaşam döngüsü metodolojisi oluşturmak
► Kontrol sistemlerini korumak için kritik olan risk değerlendirme süreçlerinin tanımlanması


 
Daha Fazla Alan Sağlayan %31 Daha İnce Tasarım

GSL Mühendislik’in distribütörü olduğu Moxa, bu standarda uyumluluğunu öne çıkardığı EDS-4000/G4000 serisi Ethernet switch’ler ile haberleşme alanında yeni bir dönemi başlatıyor. Güçlendirilmiş güvenlik, kullanımı kolay tasarım ve yüksek performans ile yüksek güvenilirlik, ağ oluşturma zorluklarıyla ağ esnekliğinizi güçlendirerek yüzleşmenize yardımcı oluyor.


 
Moxa’nın en yeni Ethernet switch Serisinin geleceğe yönelik ağ portföyü ile dijital dönüşümünüzü zahmetsizce hızlandırabilirsiniz.





 

Moxa EDS-4000/G4000 Endüstriyel Yönetilebilir Ethernet Switch Özellikleri

Endüstriyel Ağ Güvenliği: IEC 62443-4-2 sertifikalı EDS-4000/G4000 Serisi, kötü amaçlı siber faaliyetleri engellemek için Moxa'nın güvenli ağ portföyleriyle birlikte kritik uygulamaları korur.

Kurulum Kolaylığı ve Operasyonel Yönetilebilirlik: EDS-4000/G4000 Serisi kullanımı kolay tasarımı ve farklı güç modülü opsiyonları ile çoğu uygulamanın gereksinimlerini karşılayabilir.
 
OT/IT Birlikteliği: Varlıkların giderek daha fazla birbirine bağlı hale gelmesiyle, dijital dönüşümü hızlandırmak için yüksek bant genişliğine, yüksek güçlü bir PoE'ye ve yüksek ağ kullanılabilirliğine ihtiyacınız olacak.

 

Moxa EDS-4000/G4000 Ürün Serisi

EDS-4008: 8 portlu yönetilebilir Ethernet switch
EDS-40099 portlu yönetilebilir Ethernet switch
EDS-4012 Serisi: 8+4G portlu yönetilebilir Ethernet switch
EDS-4014 Serisi8+4G+2 2.5GbE portlu yönetilebilir Ethernet switch
EDS-G4008 Serisi: 8G-portlu full Gigabit yönetilebilir Ethernet switch
EDS-G4012 Serisi12G portlu full Gigabit yönetilebilir Ethernet switch
EDS-G4014 Serisi: 8G+6 2.5GbE portlu full Gigabit yönetilebilir Ethernet switch

 


Kaynak:

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar