elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Havayı Temizleyen Reklam Panoları

UTEC-Peru Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi havayı temizleyen reklam panolarıyla ilgili yeni bir çalışma yapıyor. Hedef daha çok reklam panosu üretmek ve hava kirliliğinin olmadığı bir ortamda yaşamak. Detaylar yazımızda



A- A+
21.05.2014 tarihli yazı 11302 kez okunmuştur.
Doğa teknolojik ilerleme ve sanayi devrimi tarafından kurban edilmiş ilk şeydi. Her geçen gün daha az ağaç ve yeşillik görüyoruz. Ormanlar daha fazla gelişime yer açmak için mahvediliyor.

Ve bizler üzerinde oturduğumuz dalı kesme işiyle meşgulken kamunun ve şirketlerin sorumluluklarının hissine ve değişimine tanık oluyoruz. Bilim adamları doğaya verilen zararları azaltmak ve zaten aldığı hasardan kurtarmak için sürekli çalışıyor.

 

 
 
 
Şehirleşmenin artması ve yarattığımız makineleşmeden dolayı kirlilik çevremizde her yerde. Çarpık şehirleşmeden dolayı onların içinde nefes almak gerçekten çok zor.
 
Lima’da yeni bir kampüs açan Peru Mühendislik ve Teknolojik Üniversitesi’ne bir göz atalım. Üniversite inşaat başladığında bölgesel hava kalitesi üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirmek için yanında bir reklam panosu  getirdi. Aslında bu üniversite ve reklam panolarıyla ilgili haberler yeni değil, aynı üniversiteden öğrenciler daha önceden su üretme yeteneğine sahip bir reklam panosu geliştirmişlerdi.
 


Herhangi bir proje için belirleyici faktör veya yeni bir eklenti,  söz konusu projeni fizibilitesi ve verimliliğidir. Hava kirliliğini yok eden bu pano sadece sıradan bir pano projesi değil, aksine sistem çalışınca gerçekten bir verim gücü üretiyor. Süreç başlıyor ve 3.5 milyon metre küp hava temizleniyor ve reklam panoları 1200 ağaç kadar etkili çalışıyor. Bu neredeyse beş blokluk bir alan için daha temiz bir hava sağlıyor.
 
Hava kirliliğinden konuşacak olursak Lima en kötüsüne sahip. UTEC bunu özel olarak bu amaç için tasarladı ve bu sistem inşaatlarda bulunan toz, metal parçaları, taş, bakteri ve mikrop gibi yabancı maddeleri yok etmek için üretildi.
 
 
Şehir alanlarının muzdarip olduğu hava kirliliğini daha iyi anlayabilmek için filtrelenen kirletici organizmalar UTEC tarafından analiz edildi. Filtreleme işlemi su kullanımını ve bazı termodinamik esasları ele alıyor. Reklam panosu operasyonel olduğunda 2500 Watt’a ihtiyaç duyuyor. Büyük bir odanın klima tüketiminden daha az.

Bu projenin başarılı olduğu kanıtlanırsa UTEC daha çok reklam panosu üretecek ve yakında kirlilikten yoksun bir çevrede yaşayacağız. 


Kaynak:


►wonderfulengineering.com
 
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.