elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın İlk Rulo Haline Getirilebilir OLED Televizyonu Geliştirildi!

Yıllardır çalışmaları devam eden esnek ekran teknolojisinde devrim niteliğindeki gelişme resmen duyuruldu. İlk kez LG firması tarafından ticari olarak kullanıcılara sunulacak olan televizyon tasarımı bu konuda birçok kuralı değiştireceğe benziyor. Detaylar haberimizde.



A- A+
10.01.2019 tarihli yazı 5561 kez okunmuştur.
Son yıllarda evlerimizdeki televizyon modelleri büyümeye, incelmeye ve görüntü kalitesi olarak hızla gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmeler çerçevesinde birbirine rakip firmalar aldıkları patentleri ve sundukları yenilikleri yıllar içerisinde ardı ardına duyurdu. Bu rekabet ortamı şüphesiz ki evlerimizde televizyon, sinema ve oyun gibi eğlenceye ayırdığımız vakitlerin çok daha keyifli hale gelmesini sağladı.

Fakat bunlarla birlikte salonlarımızda devasa ekranlara yaşamaya başlamamız gerekti. Bu cihazlar kullanılmadığında siyah kocaman bir boş yüzey olarak yaşam alanlarımızda yer alıyor. Uzun yıllar gösteriş ve ilgi çekici bir tasarım anlayışı benimseyen tüketim endüstrisi son birkaç yıl itibariyle daha minimalist, sade fakat göze çarpan modellere yönünü çevirmiş durumda.

Bu durumu estetik ve ergonomik tasarımla birleştirmek isteyen LG firması dünyanın ilk rulo OLED televizyonu 65R9’u tanıttı. Esnek ekranlarda araştırma düzeyinde birçok prototip olduğu bilinse de ticari olarak satışa çıkan ilk ürün bu olacak. İlk prototipinin geçtiğimiz sene görücüye çıktığı tasarımda üç farklı kullanım modu bulunuyor: Tam Ekran Modu, Şerit Ekran Modu, Kapalı Mod.

 

Tam ekran modunda, rulo halinde duran tüm görüntü yüzeyi açılarak 65 inçlik bir televizyona dönüşüyor. Şerit ekran modunda ekranın yarısından fazlası kendi standının içine rulo olarak toplanıyor ve küçük bir ekran alanı görünürde kalıyor. Bu modda saat, hava durumu, müzik sistemi kontrol butonları, desenler veya telefonunuzdaki fotoğrafı gösteren bir çerçeve gibi dekoratif veya işlevsel bir görünüm sağlanıyor.

Kapalı modda ise tahmin edeceğiniz üzere ekran tamamen kendi standının içine rulo olarak gizleniyor ve bir mobilya görünümüne bürünebiliyor. Fakat bu modda hala müzik sistemi kontrol edilebiliyor. LG tarafından geliştirilen müzik sistemi yapay zeka ve yüksek kaliteli hoparlörler ile desteklemiş durumda. Bu da cihazı müzik deneyimi açısından da rakiplerinden ayıran güçlü bir donanım olarak karşımıza çıkıyor.

Şimdilik fuarlarda boy gösteren model için ülkeler bazında dağıtım tarihleri ve fiyat bilgileri yayınlanmış değil. Televizyon deneyiminde oldukça ses getireceği düşünülen tasarımın ilerleyen yıllarda birçok farklı firma ve alternatiflerle karşımıza çıkması mümkün gözüküyor.




Yazar: Bedirhan Şen


Kaynak:

►newatlas.com


 
Bedirhan  ŞEN Bedirhan ŞEN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.