elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın İlk
"Aşçı Robotu"

İngiliz Moley Robotics şirketi; ocak, fırın, dokunmatik ekran, kollar ve ellerden oluşan dünyanın ilk "aşçı robot"unu üretti. Şef robot, BBC'de yayınlanan MasterChef adlı televizyon yarışmasını kazanan Tim Anderson'ın aşçılık yeteneklerine sahip. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
15.01.2016 tarihli yazı 8204 kez okunmuştur.

Yemek Yapma Derdi Ortadan Kalkıyor

Birçok kadınının en büyük derdi olan yemek, aşçı robot sayesinde dert olmaktan çıkıyor. Moley Robotics adlı şirketin geliştirdiği süper yetenekli robota talimatı ve malzemeler veriliyor, o da yemekleri hazırlıyor. Cihaz, yemekleri hazırlarken ünlü aşçıların ellerini takip ediyor. Aşçılar ellerine hareket sensörleri takarak yemek hazırlıyor ve bu hareketler robot aşçının hafızasına kaydediliyor. Daha sonra ilgili malzemeler uygun yerlere yerleştirilip robot aşçının düğmesine basıldığında o öğrendiği şekilde yemeği kusursuz bir şekilde hazırlamaya başlıyor.
 



► İlginizi Çekebilir: Teknolojinin İnsanla İmtihanı
 

Prototipteki eller dokunsal sensörler ile donatılmış ve doğrama, karıştırma ve dökme gibi insan işlevlerini yapabildiği gibi aynı zamanda bir blender ve mutfak eşyasını kolayca kullanabiliyor. Ayrıca ocak ve fırını açık veya kapalı konuma getirebiliyor.

 

Tüm Ünlü Aşçılar Mutfaklarınıza Geliyor                                                     

Moley Robotics'in sahibi Mark Oleynik, ''Yemek, kaliteli bir yaşamın temelidir. İyi beslenmek zorundasınız. Benim amacım insanların hayatını daha iyi, mutlu ve sağlıklı bir hale getirmek'' diyor. Ayrıca bir gün tüm ünlü aşçıların hareket sensörleri takarak hazırladıkları yemek tariflerini internete yükleyeceğini ve evinde “robot aşçı” bulunan kişilerin bu tarifleri satın alıp robotun hafızasına yükleyerek evlerinin mutfağında Michellin yıldızlı restoranlara yaraşır menüler hazırlayabileceğini söylüyor.
 


Henüz deneme aşamasında olan ve şimdilik sadece MasterChef şampiyonu ünlü aşçı Tim Anderson’ın yengeç çorbası tarifini yapabilen robot aşçı üzerinde bulunan ekrandan ya da akıllı telefonlardan kontrol edilebiliyor. 2018'de piyasaya sürülmesi beklenen robota, 2 binden fazla yemek tarifi yüklenebilecek.

 
Kaynak:


Business Insider
Moley

Yazar: Anıl Gül
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.