elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Robot Parmağının İnsan Parmağı Gibi Hisleri Olur mu?

Florida'da bulunan Atlantik Üniversitesi bilim adamlarının yaptığı çalışmalar sayesinde robot parmak, aynı bir insan parmağı gibi görünüp onun gibi hissedebilecek. Bu gelişmeyle beraber artık protez el sorunu ortadan kalkacakmış gibi görünüyor. Robot parmak hakkında daha fazla detay haberimizin devamında...



A- A+
15.10.2015 tarihli yazı 7805 kez okunmuştur.
Florida Atlantik Üniversitesi bilim adamları robot parmaklara doğal görünüm ve gerçek his katmak için yeni bir teknik geliştirmişlerdir. Isıtılıp soğutulma sayesinde eğrilme yeteneği kazanan robot parmak için araştırmacılar su altı robotik ve gelişmiş protezler konusunda umutlu olduklarını belirttiler. Araştırmacılar robot parmak için öncelikle 3D CAD çalışmaları yapmakla birlikte bu çalışmaların bir model oluşturduğunu dile getirmişlerdir. Parmak robota 3D konum sensörü yanı sıra şekil hafızası yapabilen bir fleksör ve ekstansör çalıştırıcı eklemişlerdir.
 



►İlginizi Çekebilir : Google Robot Ordusu

 
Fleksör aktüatörü ısıtıldığında bükülmüş insan parmak şeklini alırken, eksantör aktüatörü ise düzeltmek için tasarlanmıştır. Eksantörde düzeltme yaparken ısıya tabi tutulması gerekmektedir. Bu dönüşümlü ısıtma parmağı eğmek ve bükmek için yapılmaktadır. Bu işlemler yapılırken ısı üreten elektrik akımlarının iletkenlere doğru geçişi görülmektedir.
 



►İlginizi Çekebilir : Kuka Robot Kolunun Timo Boll ile Tenis Maçı




 
Araştırmacılar yaptığı çalışmalarda karşılaştıkları tek bir sorun olduğunu belirtmişlerdir. Bu sorun: her aktüatörün ısıtıldıktan sonra doğal şeklini  sürdürmek için geçirdiği zamanın fazla olmasına dayanmaktadır. 
 



►İlginizi Çekebilir : Acer Robot Sektörüne Giriyor



 
 
 Kaynak: 

►Gizmag
 
Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.